Najnovije Vesti

 1. MUZIČKI SPEKTAKL U GRAČANICI

  Neprikosnovenim rok hitovima ’80-tih poput “Ti i ja”, “Dolazim za pet minuta”, “Najjači samo ostaju”, “Ti samo budi dovoljno daleko”… poznati roker Đorđe David zagrejao je gračaničku publiku i priredio nezaboravnu atmosferu. Nakon roka, usledili su hitovi sve popularnije folk muzike i popularni Peđa Medenica. Razigrana publika svaku je numeru ispratila ovacijama i gromoglasnim aplauzima.

 2. „MLADI SE PITAJU“

  Omladinsko edukativni klub Sinergija iz Mitrovice organizovao je akciju „Mladi se pitaju“ ispred svojih kancelarija u tom gradu. Ideja akcije je bila da se ispitaju stavovi omladine, saznaju želje i proveri zainteresovanost mladih za učestvovanje u unapređenju društva.

 3. SOLIDARNOST ZA KOSOVO

  “Važno je da deca zdravo žive i bave se sportom”, smatra Arno Gujon, humanista iz Francuske, koji je prošle nedelje poklonima u vidu sportske opreme obradovao članove četiri kluba na Kosovu i to: ženski fudbalski klub u Gračanici, muški odbojkaški klub u Lepini, dečji atletski klub u Prilužju i karate klub iz Štrpca.

 4. NVO “SOKRAT”

  Razvoj demokratije i poštovanje ljudskih prava na Kosovu, bio je cilj osnivača NVO “SOKRAT” u Partešu, koji već šest meseci svoje ideje sprovode u dela. “SOKRAT” (Social Knowledge for Real Accountability and Transparency) osnovali su mladi ljudi, studenti željni promena u svom kraju.

 5. “DANTONOVA SMRT” OTVARA NOVU SEZONU NARODNOG POZORIŠTA

  U susret novoj pozorišnoj sezoni u Narodnom pozorištu u Gračanici radno. Pripreme za predstavu “Dantonova smrt” i zvanično počele. Iz ovog pozorišta najavljuju još dve nove predstave.

Me Shume