< Prev 1 2 3 4 531 32 33 Next >

„MLADI SE PITAJU“


Omladinsko edukativni klub Sinergija iz Mitrovice organizovao je akciju „Mladi se pitaju“ ispred svojih kancelarija u tom gradu. Ideja akcije je bila da se ispitaju stavovi omladine, saznaju želje i proveri zainteresovanost mladih za učestvovanje u unapređenju društva.

Cela vest...


SOLIDARNOST ZA KOSOVO


“Važno je da deca zdravo žive i bave se sportom”, smatra Arno Gujon, humanista iz Francuske, koji je prošle nedelje poklonima u vidu sportske opreme obradovao članove četiri kluba na Kosovu i to: ženski fudbalski klub u Gračanici, muški odbojkaški klub u Lepini, dečji atletski klub u Prilužju i karate klub iz Štrpca.

Cela vest...


NVO “SOKRAT”


Razvoj demokratije i poštovanje ljudskih prava na Kosovu, bio je cilj osnivača NVO “SOKRAT” u Partešu, koji već šest meseci svoje ideje sprovode u dela. “SOKRAT” (Social Knowledge for Real Accountability and Transparency) osnovali su mladi ljudi, studenti željni promena u svom kraju.

Cela vest...


“DANTONOVA SMRT” OTVARA NOVU SEZONU NARODNOG POZORIŠTA


U susret novoj pozorišnoj sezoni u Narodnom pozorištu u Gračanici radno. Pripreme za predstavu “Dantonova smrt” i zvanično počele. Iz ovog pozorišta najavljuju još dve nove predstave.

Cela vest...


SVE VIŠE TURISTA U GRAČANICI


Različitim aktivnostima u prethodnih nekoliko meseci Turistička organizacija Gračanice aktivno radi na unapređenju, proširenju i promociji turističke ponude. U pripremi su turističke ponude koje uključuju i druge turističke atrakcije koje se nalaze izvan teritorije opštine Gračanice.

Cela vest...


HRONIKA JEDNE MLADOSTI


Nakon što su ljubitelji poezije sa velikim oduševljenjem prihvatili prvu zbirku “Ispovest hartiji”, mladog pesnika Saše Marinkovića, on je nastavio da beleži stihove u čemu mu se pridružuje i mlađi brat Marko. Udruženi objavljuju “Hroniku jedne mladosti”, a njihovi stihovi, protkani prošlošću i današnjici osvajaju srca čitalaca.

Cela vest...


FESTIVAL SREDNJOVEKOVNE MUZIKE U PRIZRENU


Prizren, srednjovekovni grad, srednjovekovna muzika, predivna atmosfera i nasmejana lica letnje večeri učinili su još prijatnijim događaj u atrijumu crkve Svetog Spasa iz četrnaestog veka.

Cela vest...


VREME JE ZA ŠKOLU!


Početak nove školske godine je blizu! Prvi septembar je dan koji nestrpljivo i sa uzbuđenjem čekaju deca, ali i njihovi roditelji. Da li ste spremili đački pribor, da li ste odabrali rančeve i garderobu? Da li ste obnavljali gradivo za vreme raspusta?

Cela vest...


ČLANOVI „HOGOSHE“ POSVETILI ČAS TEHNIKAMA PRAVILNOG DISANJA


Sve dok se nije pojavila knjiga „Umeće disanja“ Mirka Ostojića, koja je nedavno promovisana u Gračanici, nije se puno ni razmišljalo o tome da su tehnike disanja bitne za organizam, za zdrav i dug život i da uopšte trebamo da razmišljamo o tome koliko kiseonika unosimo u svoja pluća i da li je to dovoljno.

Cela vest...


ŠKOLA FILMSKE MAGIJE 3 U GRAČANICI


Nakon uspešno završenih Škola filmske magije 1 i 2 u toku prethodne dve godine, ovog leta otvorena je i Škola filmske magije 3. Iz godine u godinu raslo je i interesovanje onih koji su želeli da nauče nešto novo u ovoj školi, tako da je ove godine prijavljeno čak 90 polaznika različitog uzrasta. Svi oni imaće prilike da steknu neka nova znanja iz oblasti filmske režije, scenarija, montaže, glume, kamere i produkcije.

Cela vest...


< Prev 1 2 3 4 531 32 33 Next >