< Prev 1 2 3 4 532 33 34 Next >

JESEN U MOM KRAJU


Učenici osnovnih škola sa teritorije opštine Gračanica stvarali su umetnička dela na temu “Jesen u mom kraju”, izložba njihovih radova održana je u Domu kulture u Gračanici.

Cela vest...


MUZIČKI SPEKTAKL U GRAČANICI


Neprikosnovenim rok hitovima ’80-tih poput “Ti i ja”, “Dolazim za pet minuta”, “Najjači samo ostaju”, “Ti samo budi dovoljno daleko”… poznati roker Đorđe David zagrejao je gračaničku publiku i priredio nezaboravnu atmosferu. Nakon roka, usledili su hitovi sve popularnije folk muzike i popularni Peđa Medenica. Razigrana publika svaku je numeru ispratila ovacijama i gromoglasnim aplauzima.

Cela vest...


„MLADI SE PITAJU“


Omladinsko edukativni klub Sinergija iz Mitrovice organizovao je akciju „Mladi se pitaju“ ispred svojih kancelarija u tom gradu. Ideja akcije je bila da se ispitaju stavovi omladine, saznaju želje i proveri zainteresovanost mladih za učestvovanje u unapređenju društva.

Cela vest...


SOLIDARNOST ZA KOSOVO


“Važno je da deca zdravo žive i bave se sportom”, smatra Arno Gujon, humanista iz Francuske, koji je prošle nedelje poklonima u vidu sportske opreme obradovao članove četiri kluba na Kosovu i to: ženski fudbalski klub u Gračanici, muški odbojkaški klub u Lepini, dečji atletski klub u Prilužju i karate klub iz Štrpca.

Cela vest...


NVO “SOKRAT”


Razvoj demokratije i poštovanje ljudskih prava na Kosovu, bio je cilj osnivača NVO “SOKRAT” u Partešu, koji već šest meseci svoje ideje sprovode u dela. “SOKRAT” (Social Knowledge for Real Accountability and Transparency) osnovali su mladi ljudi, studenti željni promena u svom kraju.

Cela vest...


“DANTONOVA SMRT” OTVARA NOVU SEZONU NARODNOG POZORIŠTA


U susret novoj pozorišnoj sezoni u Narodnom pozorištu u Gračanici radno. Pripreme za predstavu “Dantonova smrt” i zvanično počele. Iz ovog pozorišta najavljuju još dve nove predstave.

Cela vest...


SVE VIŠE TURISTA U GRAČANICI


Različitim aktivnostima u prethodnih nekoliko meseci Turistička organizacija Gračanice aktivno radi na unapređenju, proširenju i promociji turističke ponude. U pripremi su turističke ponude koje uključuju i druge turističke atrakcije koje se nalaze izvan teritorije opštine Gračanice.

Cela vest...


HRONIKA JEDNE MLADOSTI


Nakon što su ljubitelji poezije sa velikim oduševljenjem prihvatili prvu zbirku “Ispovest hartiji”, mladog pesnika Saše Marinkovića, on je nastavio da beleži stihove u čemu mu se pridružuje i mlađi brat Marko. Udruženi objavljuju “Hroniku jedne mladosti”, a njihovi stihovi, protkani prošlošću i današnjici osvajaju srca čitalaca.

Cela vest...


FESTIVAL SREDNJOVEKOVNE MUZIKE U PRIZRENU


Prizren, srednjovekovni grad, srednjovekovna muzika, predivna atmosfera i nasmejana lica letnje večeri učinili su još prijatnijim događaj u atrijumu crkve Svetog Spasa iz četrnaestog veka.

Cela vest...


VREME JE ZA ŠKOLU!


Početak nove školske godine je blizu! Prvi septembar je dan koji nestrpljivo i sa uzbuđenjem čekaju deca, ali i njihovi roditelji. Da li ste spremili đački pribor, da li ste odabrali rančeve i garderobu? Da li ste obnavljali gradivo za vreme raspusta?

Cela vest...


< Prev 1 2 3 4 532 33 34 Next >