< Prev 1 2 332 33 34 Next >

Pre 200 godina vreme još nije bilo sazrelo


Dana 18. juna 1815. godine, u noć, vojna i politička zvezda jedna od najznačajnijih ličnosti svog vremena, spustila se toliko brzo da se nedavno našla na nebu političke Evrope.
Porazom francuske vojske, 15 kilometara južno od Brisela, blizu gradića Vaterloa, završila se konačno vlast Napoleona Bonaparte nad Francuskom, kao i njegova prevlast na celom evropskom kontinentu.
Ono što je ostalo bile su ideje i principi novog shvatanja prava koje je Napoleon doneo evropskim zemljama. 

 

Cela vest...


Vrata Kosova u svet


Na 15-tak kilometara od glavnog grada Kosova nalazi se mesto koje više od bilo kojeg drugog spaja malu balkansku zemlju sa svetom – Pristina International Airport. Međunarodni aerodrom Prištine predstavlja jednu uspešnu priču, a put do uspeha nije bio tako lak. Prvobitno korišćen kao vojni aerodrom u prošlim dekadama je konsekventno izgrađen kao aerodrom za različite svrhe i kao raskršće za vazduhoplovstvo. 

Cela vest...


Poštovanje jedan prema drugome - o poseti


„Da sam bio u prilici da započnem još jednom, svakako bih prilikom izgradnje Evrope skrenuo pažnju manje na privredu, a više na kulturu i na obrazovanje", rekao je jednom Žan Mone (1888-1979), osnivač mirne i ujedinjene Evrope. Kosovo je kao demokratska zemlja deo Evrope. To se odražava i u dobrim kontaktima između škola na Kosovu i škola u drugim evropskim državama, kao npr. u Nemačkoj.

Cela vest...


Muzika iz celog sveta


Ko voli da sluša radio, taj će ljubiti ovu Internet stranicu. Reč je o Internet stranici www.intenet-radio.com.
Ovde se može naći sve šta srce muzičara poželi. Od kantri muzike do klasike, od bluza do bolivud muzike, ali zainteresovani slušalac može ovde naći i pravce muzike kao što je dram i bas, džangl ili i grčku muziku

Cela vest...


Najbolji policijski detektivi


Policijske snage na Kosovu su odgovorne za održavanje reda i zakona u svim opštinama. Oni pri tome vode računa da se zabranjena roba kao što je oružje ili droga ne prokrijumčare u zemlju. U slučaju da kriminalci pokušaju da sakriju nešto nelegalno kao na primer kanabis u automobilu i prokrijumčare ga na Kosovo tada počinje zaista važan posao policije: koji od mnogih automobila koji su prešli granicu oni traže? 

Cela vest...


Brz Internet za svakoga


Stvari napreduju na Kosovu: telekomunikacioni provajder „Vala“ je najavio da će unaprediti svoju mrežu u bržu mobilnu telefoniju standardne 4G/LTE. Nadogradnja bi trebalo da se izvrši u tri koraka.
Kupci će u početku dobiti nadogradnju na standardni 3G sa do 42 megabita u sekundi (Mbit/s).

Cela vest...


Ti nisi proizvod!


Ovo u svom predstavljanju obećavaju pokretači nove socijalne mrežeEllo. Šta je to, neki novi Facebook? U ovom trenutku će sigurno neki od vas sebi postaviti ovo pitanje. Ruku na srce! Ko od vas nikada nije razmišljao o tome da li je pametno  dati sve svoje privatne informacije kompaniji kao što je Facebook, kako bi ona na taj način mogla zaraditi novac?

Cela vest...


Istorija ne može biti zanimljivija


Istorija ne može biti zanimljivija

 

Severna Amerika 1860-ih godina: vreme okrutnog sukoba; era Američkog građanskog rata. Sever i jug odvijaju nemilosrdne bitke. Pristalice ropstva u južnim državama se bore protiv protivni~kih država na severu. Krajem 1864. godine građanski rat se nalazio pred završetak.

Cela vest...


Band Aid 30 – Povratak legende


Bob Geldof je ponovo u akciji: Ser Bob Geldof, osnivač čuvene „Band Aid“ humanitarne akcije, u novembru je najavio oživljavanje ovog čuvenog događaja. Epidemija ebole u zapadnoj Africi podstakla je irskog umetnika da ponovo pozove međunarodne zvezde u svoj muzički studio kako bi zajedno pomogli kroz muziku. Snimljeni Band Aid 30 singl treba da izađe do kraja godine.

Cela vest...


< Prev 1 2 332 33 34 Next >