< Prev 1 2 328 29 30 Next >

EXPERIMENTAL FEST ZA DAN MLADIH


Međunarodni dan mladih, obeležen je u Gračanici zahvaljujući aktivnostima NVO “Mlada aktivna Gračanica”. Prvi “Experimental fest” održan je uz podršku Doma kulture Gračanica.

Cela vest...


LOKALNA INICIJATIVA-LINK


Problemi mladih, potencijalno rešenje istih, ali i sprečavanje odlaska iz svog rodnog kraja, teme su interesovanja predstavnika organizacije “Local Initiative LINK” koja je od juna prošle godine aktivna na severu Kosova.

Cela vest...


TAKMIČENJE U RIBOLOVU


Ljubitelji prirode, ribolova i druženja, proveli su divan vikend na Gračaničkom jezeru, uživali su u svom hobiju, ali i dobro se zabavili. Predstavnici organizacije “Mlada sportska Gračanica” su i ove godine, u saradnji sa Udruženjem sportskih ribolovaca „KRAPI“ iz Prištine, organizovali takmičenje u ribolovu.

Cela vest...


MLADA GLUMAČKA NADA MILICA MAKSIMOVIĆ


Mnogim devojčicama još od prvih reči ili prvih koraka, želja je da postanu pevačice, glumice, balerine ili da se u životu bave nekim od sličnih javnih zanimanja. Kasnije kod većine takve želje izblede i vremenom nestanu, nekad zbog stida, a nekad zbog afiniteta ka nekim drugim zanimanjima. Samo kod onih najupornijih, odnosno kod onih koji istinski vole takve profesija, želja opstane i sa odrastanjem.

Cela vest...


LETO NA BAZENIMA I JEZERIMA


Sezona godišnjih odmora je u punom jeku, mnogi su jedva dočekali svoje slobodne dane kako bi, sa sebi dragim ljudima, nekud otputovali, prošetali, odmorili. Gužve ne jenjavaju u mnogim većim mestima, međutim, turista ima i u selima.

Cela vest...


NOĆNI TURNIR U STANIŠORU


Drugu godinu za redom noćni turnir u malom fudbalu, održan na fudbalskom terenu u Stanišoru, okuplja veliki broj ljubitelja ovog sporta. Pored učesnika turnira, ovog leta je zabeležena i velika posećenost .

Cela vest...


DAVID MARKOVIĆ NAKON TAKMIČENJA “PINKOVE ZVEZDICE”


“To je za mene jedno veliko i nezaboravno iskustvo, škola koja će mi mnogo značiti u budućnosti”, ističe David na početku razgovora. Talentovani David počeo je da peva u ranim godinama svog detinjstva, voli pesmu, voli muziku, to je ono što ga ispunjava, njegovi su planovi veliki, uporan je, neće odustati. Podršku na putu ka uspehu, pored roditelja, Davidu pruža i njegov profesor pevanja Dušan Popović.

Cela vest...


„OMLADINA NAPRED“ – ZA POBOLJŠANJE POLOŽAJA MLADIH


Nevladina organizacija “Omladina napred” sprovela je istraživanje u Gračanici o položaju i problemima mladih sa prostora ove opštine. To je prvi deo projekta koji ima za cilj poboljšanje položaja mladih, kroz uspostavljanje saradnje između lokalnih vlasti i mladih iz opštine Gračanica i aktivnije učešće mladih u procesu donošenja odluka na lokalnom nivou.

Cela vest...


MUZIKA KAO SASTAVNI DEO ŽIVOTA


Veliki broj dece i mladih je veoma talentovano i muzički nadareno. Ipak, najčešće u nekim kasnijim godinama mnogi zapuste taj svoj talenat, ne neguju ga, a mnogi se ne potrude da ga iskoriste i predstave drugima. To nije slučaj sa Petrom Aleksićem iz Gračanice.

Cela vest...


KUD SIMONIDA – ČUVARI IGRE, PESME I TRADICIJE


Mladi ljudi koji su muzički nadareni, koji žele da igraju, pevaju, pa čak i sviraju, najčešće taj svoj talenat mogu da iskažu kroz učešće u kulturno-umetničkim društvima. U Gračanici jedno od najpoznatijih i najstarijih je Simonida.

Cela vest...


< Prev 1 2 328 29 30 Next >