KFOR DONIRAO SPORTSKU OPREMU FK „MOŠA“ IZ SELA BANJE

21.06.18 12:46


Združeni regionalni odred – Centar (JRD-C), CIMIK i LMT donirali su sportsku opremu, dresove i lopte fudbalskom klubu „Moša“ iz sela Banje, u opštini Srbica.

Ljubomir Kovačević ima petnaest godina i dugo trenira fudbal. On je za Magazin For You rekao da je zahvalan KFOR-u na ovoj akciji, jer im je sportska oprema bila neophodna, a takođe je i pozvao svoje vršnjake da se što više bave sportom u slobodno vreme.

Nedeljko Kovačevic, predstavnik sela zahvalio se KFOR-u na donaciji, istakavši da je neophodno da mladi razvijaju ljubav prema sportu i zdravom načinu života. On je pozvao mlade da se što više druže i da učestvuju na svim turnirima i “sa Albancima i sa ostalim zajednicama, jer svi mi živimo ovde i treba da pokažemo da smo tu.“

Iz KFOR-a kažu da su odlučili da pruže podršku ovom fudbalskom klubu posle turnira koji je organizovan u opštini Srbica, kada su primetili da jedino ovaj fudbalski klub nije imao odgovarajuću opremu. Potpukovnik Združenog regionalnog odreda -Centar (JRD-C), Antonello Catalano ističe da je glavni cilj ove donacije da se što više dece uključi u sport: „Sportom zaista možemo postići mnogo što šta, a ovo je čist primer. Omladina iz sela Banje želi da igra fudbal, i to širom Kosova i rado uzimaju učešća na turnirima. Pratite svoje snove i radite ono što zaista želite, jer se trud uvek isplati”, naglasio je Catalano.

FK „Moša“ iz sela Banje trenutno okuplja oko 30-tak zaljubljenika u ovaj sport, njegovi članovi su različitog uzrasta, pa u klubu igraju oni od 15 pa sve do 47 godina. Zajednička im je svakako ljubav prema ”lopti koja se stalno okreće”.

SPORTSKA OPREMA ZA SELO BANJE