ODVOJITE SE OD RAČUNARA – TRENIRAJTE SA NAMA

01.12.17 12:54


Velika popularnost društvenih mreža i laka dostupnost internetu je učinila da se veliki broj dece zatvori u svom virtualnom svetu, izolovanom od društva. Međutim, ima i one dece koja lepotu života vide u drugim stvarima, sportu na primer.

Četrnaestogodišnja Natalija Savić obožava kik boks i jedna je od posebnih članova Kik boks kluba 028-Mitrovica. Kik bok klub 028 počeo je sa radom 2014. godine u Mitrovici.

U protekle tri godine kroz klub je prošao veliki broj takmičara sa zapaženim rezultatima u zemlji, a i regionu. Pored osvajača Balkanskog kupa, mogu se pohvaliti i prvacima u više disciplina i pobednicima međunarodnih revijalnih mečeva. Klub se sastoji od 50 članova, od toga 35 rekreativaca i 15 takmičara, različitih uzrasta.

„Svojim velikim uspehom smatram to što kroz sport težim da sklonim decu sa ulice, odvojim od računara i usmeravam ih na bitnost bavljenja sportom i zdrav način života“, kaže trener Marko Božović.

Natalija Savić trenira Kik boks godinu i po dana i za to vreme osvojila je mnogobrojne medalje. Natalija je uvek gajila ljubav prema borilačkim veštinama i počela je sa treniranjem karatea, međutim, ubrzo se pronašla u kik boksu. Ova četrnaestogodišnjakinja je svesna da se samo radom i trudom može doći do dobrih rezultata, ispred sebe je postavila jasne ciljeve i teži ka njihovom ostavarenju.

Kao i u svemu, potrebna su velika odricanja kako bi se došlo do cilja, naročito za vreme takmičarske sezone, u smislu korekcije ishrane, redovnog sna i napornog treninga. Potpuna podrška porodice je dodatna motivacija. Kik boks je kao sport doživeo ekspanziju i postao veoma popularan, naročito kod žena, kao jedan od najboljih kardio treninga i najbrži način za gubitak kilograma.

U Kik boks klubu 028 trenira veliki broj žena i devojčica, što ruši predrasude da je ovo isključivo muški sport. „Mladima i starijima bih poručio da se bave sportom, bez obzira da li je to kik boks ili neki drugi i naravno da dođu i probaju trening kod nas“, dodao je Božović.

KICK BOX K MITROVICA