MUZIČKI DOGAĐAJI U MITROVAČKOM DRUŠTVENOM KLUBU

19.10.17 11:53


Vikend za nama obeležio je dvodnevni muzički događaj u Mitrovačkom društvenom klubu(MSC) /Aktiv Art centar.

U petak veče nastupio je beogradski hip-hoper Nikola Ćosić, poznatiji kao Bvana, Bvanaman. Karijeru je započeo 2000. godine, kao član grupe LNG (Little Nasty Gremlins). Nakon njenog rasformiranja, Bvana započinje solo karijeru, objavlјivanjem pesme Ja sam Bvana i počinje aktivno da sarađuje sa reperom Đusom, kao jedan od članova njegovog 93 Fu Krua. Kroz svoju karijeru sarađivao je sa velikim brojem repera, a ipak zadržao svoj prepoznatljivi stil repovanja. 2014. godine, sa grupom Bvana iz Lagune i Neznani ludaci, izbacuje album Neznani ludaci.

Srpski hip hop izvođač Nikola Ćosić (Bvana ) po prvi put je nastupio na Kosovu, a lokalna podrška su mu bili pioniri hip hop scene iz Mitrovice, Gees Brate i Đubrad. Ljubitelji džeza su u subotu uživali uz duo Jazzphardic, koji čine Christina Diaz (piano) i Yehonatan Elazar (sopran i bas saksofon). Publika je uživala uz najpoznatije džez standarde, kao i promociji numere "Nostaljia".

Yehonatan Elazar je sarađivao i svirao je sa mnogim velikanima džeza, kao što su Melton Mustafa, James Moody, Victor Goines i dobitnikom Grammy-ija, Saunder Semons. U projektu "JazzPhardic" kombinuje se srednjevekovna sefardska muzika sa latino džezom i modernom srednjeistočnom muzikom, koja se može čuti na njegovom albumu "Nostaljia".

Rođena Venecuelanka, Christina Diaz je priznata džez pijanistkinja. Karijeru je počela u Dominikani, kroz klasičnu muziku. Živela je u Portoriku i Portugalu. Trenutno živi u Parizu gde redovno nastupa u Duc du Lombard, 38 Ric i Sunset Sunside. Aktiv Art Centar se zahvaljuje svima koji su prepoznali kvalitetnu zabavu ovog vikenda i prisustvovali nastupima.

MSC