SEDAM NOVIH KLAVIRA ZA MUZIČKU ŠKOLU U STANIŠORU

11.10.17 11:34


“Čovek se ne hrani samo hlebom, već i kulturom”, ključna je poruka Arnoa Gujona, francuskog humanitarca koji je lično uručio sedam novih klavira predstavnicima muzičke škole “Stevan Hristić” u Stanišoru, za koga su učenici i profesori, u znak zahvalnosti, priredili dirljiv koncert klasične i tradicionalne muzike što ga je oduševilo.

"U tom delu Kosova muzika je jedina aktivnost dostupna deci i skoro svako dete svira neki instrument, i to sa uspehom", istakao je Arno Gujon koji predvodi humanitarnu organizaciju "Solidarnost za Kosovo“ i dodao: "Izuzetno je važno da pored humanitarnih projekata od vitalne važnosti, poput konvoja hrane, ne zapostavimo kulturu, jer je to upravo ono što nas čini ljudima".

Klavir predstavlja standardan program za javne nastupe i koncerte učenika, a muzička škola u Stanišoru sada je bogatija za sedam novih klavira koji će umnogome doprineti usavšavanju muzičkog talenta učenika.

Gujon je obišao i osnovnu školu „Desanka Maksimović“ u Kamenici čije je renoviranje finanasirala upravo organizacija "Solidarnost za Kosovo“, gde je takođe svečano dočekan. “Budite dobri deco, kao što već jeste i u životu pretočite svoju dobrotu iz reči u dela”, poručio je Arno tamošnjim učenicima.

NOVI KLAVIR