MODERNIZACIJA NASTAVE U O.Š. ”BRANKO RADIČEVIĆ“

05.10.17 12:17


U Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u severnoj Mitrovici svečano je otvoren kabinet za informatiku sa najsavremenijom opremom.

Nakon uvođenja elektronskog dnevnika, ova osnovna škola nastavlja da prati trendove i da pruža svojim učenicima najbolje uslove kako bi stekli i usavršili svoje znanje. Kabinet je opremljen sa 27 računara i pratećom opremom, ruterom za umrežavanje, multifunkcionalnim laserskim crno belim štampačem i Acer projector.

Direktor škole, Ivan Zaporožac istakao je da se dugo vremena čekalo na ovaj kabinet i da će od danas đaci i buduće generacije imati najbolje uslove za rad i učenje, što će ih dodatno motivisati da budu što bolji.

Ovaj projekat je uspešno realizovan zahvaljujući programu USAID-a “Unapredimo Kosovo zajedno”, opštini severna Mitrovica na čelu sa gradonačelnikom Goranom Rakićem i uz posredovanje NVO Aktiv, koji su prisustvovali svečanom otvaranju. U prostorijama O.Š. „Branko Radičević“ smeštena je i raseljena O.Š.“Dositej Obradović“ iz južne Mitrovice, koja je ovom prilikom dobila 14 kompletno opremljenih računara, 3 laptopa i dva radna stola.

Nastavnici i učenici su presrećni što će uz pomoć nove najsavremenije opreme moći da prate trendove informaciono-komunikacionih tehnologija i da će uz trud i rad biti uspešni u tome. Značaj ovog kabineta videće se u skorijoj budućnosti kada učenici budu krenuli da primenjuju stečeno znanje na takmičenjima.

Kabinet za informatiku