JESEN U MOM KRAJU

27.09.17 11:24


Učenici osnovnih škola sa teritorije opštine Gračanica stvarali su umetnička dela na temu “Jesen u mom kraju”, izložba njihovih radova održana je u Domu kulture u Gračanici.

Ovi mladi, potencijalni umetnici potrudili su se da na kreativan način prikažu svoj rodni kraj, autentično, znamenito zdanje iz svog mesta. Priroda u jesenjim bojama njihove “umetničke radove” čini sjajnijim, predstavlja plodove mladih, zlatnih ruku. 

Prilikom otvaranja izložbe, Maja Todić- akademski slikar nije krila oduševljenje. Pozdravila je učesnike likovne kolonije i zahvalila na učešću.

“Veoma sam zadovoljna vašim radovima, još jednom ste pokazali svoj talenat i kreativnost. Hvala što ste bili deo ove kolonije”, obratila se Maja budućim umetnicima, a onda posetiocima poručile da pažljivo pogledaju raznolikost i lepotu radova.

I ovoga puta bilo je teško izdvojiti najbolje radove, ali su ipak za najuspešnije proglašeni: Nikolina Milovanović – OŠ “Kralj Milutin” Gračanica; Magdalena Đokić – OŠ “Miladin Mitić” Laplje Selo; Aleksandar Savić – OŠ “Sveti Sava” Sušica; Anđela Mitrović – OŠ “Vuk Karadžić” Lepina; Jovana Savić – OŠ “Knez Lazar” Donja Gušterica i Marija Đurković iz Ugljara.

Njima su dodeljene simbolične nagrade u vidu blokova za crtanje, olovki, sveski, vodenih, drvenih i tempera boja. Likovna kolonija “Jesen u mom kraju” održana je u okviru Dana opštine Gračanica.

JESEN U MOME KRAJU