SOLIDARNOST ZA KOSOVO

18.09.17 07:17


“Važno je da deca zdravo žive i bave se sportom”, smatra Arno Gujon, humanista iz Francuske, koji je prošle nedelje poklonima u vidu sportske opreme obradovao članove četiri kluba na Kosovu i to: ženski fudbalski klub u Gračanici, muški odbojkaški klub u Lepini, dečji atletski klub u Prilužju i karate klub iz Štrpca.

Razdragani sportisti, nasmejanih lica, dočekali su prijatelja iz Francuske. Bolju dobrodošlicu nisu mu mogli prirediti, uručio im je poklone, oni su njemu darivali radost.

„Naišli smo na neverovatnu pozitivnu energiju mladih sportista i njihovih trenera. Od izuzetne je važnosti da se podržavaju takve inicijative i takvi ljudi koji, negujući sportski duh i zdrav način života, ulivaju nadu za bolje sutra. Bravo za sportiste i hvala na dočeku!“, oduševljen je Arno.

„Veliko hvala gospodinu Gujonu i organizaciji Srbi za Srbe, koji su, pored mnogobrojnih sportskih klubova na Kosovu, prepoznali kvalitet našeg kluba. Zahvaljujući njegovoj humanosti dobili smo novu opremu koja će svakako doprineti boljem i kvalitetnijem radu atletičara AK "Prilužje", rekao je Dejan Dimitrijević predstavnik ovog kluba i profesor fizičkog vaspitanja u osnovnoj školi u Prilužju.

„Ova oprema nam puno znači, naš klub je do sada radio samo sa četiri para rukavica a sada smo, pored druge vredne opreme, dobili i četrdeset pari rukavica i to je najbolji pokazatelj koliko je ova pomoć bitna za naš klub, za naš razvoj i svakako će pomoći da pre svega bezbednije treniramo našu deci i da postižemo još bolje rezultate na takmičenjima", istakao je trener karate kluba iz Štrpca Marko Marković.

„Naša pomoć neće stati na ovome“, odlučan je Arno Gujon, najavio je da humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo" u svojim daljim akcijama planira renoviranje škola na Kosovu, ali i drugi vid pomoći, kako je rekao „tamo gde je to najpotrebnije“.

SOLIDARNOST ZA KOSOVO