VREME JE ZA ŠKOLU!

30.08.17 12:49


Početak nove školske godine je blizu! Prvi septembar je dan koji nestrpljivo i sa uzbuđenjem čekaju deca, ali i njihovi roditelji. Da li ste spremili đački pribor, da li ste odabrali rančeve i garderobu? Da li ste obnavljali gradivo za vreme raspusta?

Raspust je završen. Vreme je da se ponovo vratite u školske klupe, vreme je za učenje i domaće zadatke.

Možda ste se malo opustili u toku raspusta i zaboravili na sve te obaveze, ali nije toliko strašno ako odmah na početku nove školske godine počnete vredno da radite i odmah počnete sa učenjem. Uvek je korisno ako u školi budete pažljivi i uradite domaći zadatak čim stignete kući. Na taj način možete sebi da obezbedite i dovoljno vremena za igru i zabavu.

Važno je da zbog polaska u školu budete srećni, jer se ponovo sastajete sa drugarima a to znači druženje i zajedničko učenje. Polazak u školu je važan događaj za prvake, to je trenutak koji se pamti, zato je prvi utisak veoma bitan. Podela prvaka po odeljenjima, prvi susret sa učiteljem, prvi razgovor sa drugarom iz školske klupe, sve ih to čini veoma srećnim i ponosnim.

Prvaci, vi prvog septembra počinjete jednu novu igru – igru bez granica u otkrivanju novih saznanja, igru koja se zove učenje, a tu su i učiteljice ili učitelji koji će vam pomoći u tome. Predškolsko je samo priprema za školu kroz igru i zabavu.

Prvi razred nije isto što i predškolsko, čim sednete u školske klupe odmah dobijate zadatke, ali škola nije strašna kao što možda izgleda, samo poslušajte savete starijih. I što je veoma važno, imaćete pomoć drugara iz klupe i odeljenja, oni će vam takođe biti podrška.

U koji god razred da krećete ovog septembra, u školi ćete doživeti lepe trenutke kojih ćete se kroz život sećati, one lošije brzo ćete i zaboraviti. Potrebno je samo strpljenje, trud, rad, požrtvovanost da ispunite želje svojih roditelja i postanete odlični učenici. Taj odličan uspeh će kasnije samo vama koristiti kada budete odlučivali čime ćete se kroz život baviti. Zato odložite omiljene igračke i zabavu, knjige u šake.

Srećan polazak u školu!

SKOLA