EXPERIMENTAL FEST ZA DAN MLADIH

22.08.17 10:33


Međunarodni dan mladih, obeležen je u Gračanici zahvaljujući aktivnostima NVO “Mlada aktivna Gračanica”. Prvi “Experimental fest” održan je uz podršku Doma kulture Gračanica.

“Zadovoljni smo kako je festival protekao. Ovo je bilo jedno veliko iskustvo za naše mlađe članove koji su mogli da vide šta je sve to potrebno da se uradi da bi se organizovao jedan veći događaj. Ovo je bila prva godina kako organizujemo ovaj festival i naša je želja da postane tradicija i da sledeće godine traje i nekoliko dana”, objašnjava Petar Đorđević, aktivista Mlade aktivne Gračanice.

Na početku festivala održana je prezentacija nevladinih organizacija koje funkcionišu na ovim prostorima. Članovi organizacija su imali priliku da prisutnima predstave svoj rad i da ih obaveste o njihovim aktivnostima i prilikama koje nude mladima. Na festivalu je prvi nastupio DJ Hani koji je sjajno odradio svoj posao i podigao atmosferu.

“Veoma sam pozitivno iznenađen reakcijom publike jer su na taj način pokazali koliko im je bio zabavan moj nastup, ali i generalno festival”, kaže Nemanja Đurović, poznatiji kao Dj Hani.

U narednih sat vremena na bini je bio Miroslav Đorđević koji je svirao gitaru i pevao hitove starog domaćeg rokenrola. Na samom kraju festivalske večeri publici se predstavio veoma mladi i talentovani DJ Markus iz Gračanice, a oduševljenje je usledilo kada je odsvirao na gitari i otpevao popularnu pesmu Despacito.

Za zainteresovane iz okolnih mesta, koji su želeli da posete festival, bio je organizovan besplatan prevoz.

“Obzirom da je na festival došlo više stotina mladih i da smo mladima pružili alternativu u muzici, možemo slobodno reći da su naši ciljevi ispunjeni. Naravno i mi smo mnogo naučili tokom organizovanja festivala, tako da ćemo sledeći put više voditi računa o svim detaljima”, dodaje Petar Đorđević.

Koliko su mladi željni provoda i novih dešavanja pokazala je činjenica da ni jaka kiša nije prekinula zabavu.

U organizaciji je učestvovalo dvadesetak članova ove organizacije i još desetak dobrovoljaca.

“Naša poruka mladima je da koriste prilike koje im se pružaju, da rade na sebi, budu aktivni i da se trude da se njihov glas čuje. Uskoro ćemo vršiti i prijem novih članova, pa pozivamo sve zainteresovane mlade da nam se jave, time će dobiti puno mogućnosti za putovanja i usavršavanje u različitim oblastima”, poručio je Đorđević.

EXPERIMENTAL FEST