< Prev 1 2 3 430 31 32 Next >

“DANTONOVA SMRT” OTVARA NOVU SEZONU NARODNOG POZORIŠTA


U susret novoj pozorišnoj sezoni u Narodnom pozorištu u Gračanici radno. Pripreme za predstavu “Dantonova smrt” i zvanično počele. Iz ovog pozorišta najavljuju još dve nove predstave.

Cela vest...


SVE VIŠE TURISTA U GRAČANICI


Različitim aktivnostima u prethodnih nekoliko meseci Turistička organizacija Gračanice aktivno radi na unapređenju, proširenju i promociji turističke ponude. U pripremi su turističke ponude koje uključuju i druge turističke atrakcije koje se nalaze izvan teritorije opštine Gračanice.

Cela vest...


HRONIKA JEDNE MLADOSTI


Nakon što su ljubitelji poezije sa velikim oduševljenjem prihvatili prvu zbirku “Ispovest hartiji”, mladog pesnika Saše Marinkovića, on je nastavio da beleži stihove u čemu mu se pridružuje i mlađi brat Marko. Udruženi objavljuju “Hroniku jedne mladosti”, a njihovi stihovi, protkani prošlošću i današnjici osvajaju srca čitalaca.

Cela vest...


FESTIVAL SREDNJOVEKOVNE MUZIKE U PRIZRENU


Prizren, srednjovekovni grad, srednjovekovna muzika, predivna atmosfera i nasmejana lica letnje večeri učinili su još prijatnijim događaj u atrijumu crkve Svetog Spasa iz četrnaestog veka.

Cela vest...


VREME JE ZA ŠKOLU!


Početak nove školske godine je blizu! Prvi septembar je dan koji nestrpljivo i sa uzbuđenjem čekaju deca, ali i njihovi roditelji. Da li ste spremili đački pribor, da li ste odabrali rančeve i garderobu? Da li ste obnavljali gradivo za vreme raspusta?

Cela vest...


ČLANOVI „HOGOSHE“ POSVETILI ČAS TEHNIKAMA PRAVILNOG DISANJA


Sve dok se nije pojavila knjiga „Umeće disanja“ Mirka Ostojića, koja je nedavno promovisana u Gračanici, nije se puno ni razmišljalo o tome da su tehnike disanja bitne za organizam, za zdrav i dug život i da uopšte trebamo da razmišljamo o tome koliko kiseonika unosimo u svoja pluća i da li je to dovoljno.

Cela vest...


ŠKOLA FILMSKE MAGIJE 3 U GRAČANICI


Nakon uspešno završenih Škola filmske magije 1 i 2 u toku prethodne dve godine, ovog leta otvorena je i Škola filmske magije 3. Iz godine u godinu raslo je i interesovanje onih koji su želeli da nauče nešto novo u ovoj školi, tako da je ove godine prijavljeno čak 90 polaznika različitog uzrasta. Svi oni imaće prilike da steknu neka nova znanja iz oblasti filmske režije, scenarija, montaže, glume, kamere i produkcije.

Cela vest...


EXPERIMENTAL FEST ZA DAN MLADIH


Međunarodni dan mladih, obeležen je u Gračanici zahvaljujući aktivnostima NVO “Mlada aktivna Gračanica”. Prvi “Experimental fest” održan je uz podršku Doma kulture Gračanica.

Cela vest...


LOKALNA INICIJATIVA-LINK


Problemi mladih, potencijalno rešenje istih, ali i sprečavanje odlaska iz svog rodnog kraja, teme su interesovanja predstavnika organizacije “Local Initiative LINK” koja je od juna prošle godine aktivna na severu Kosova.

Cela vest...


TAKMIČENJE U RIBOLOVU


Ljubitelji prirode, ribolova i druženja, proveli su divan vikend na Gračaničkom jezeru, uživali su u svom hobiju, ali i dobro se zabavili. Predstavnici organizacije “Mlada sportska Gračanica” su i ove godine, u saradnji sa Udruženjem sportskih ribolovaca „KRAPI“ iz Prištine, organizovali takmičenje u ribolovu.

Cela vest...


< Prev 1 2 3 430 31 32 Next >