< Prev 1 2 328 29 3032 33 34 Next >

ALEKSANDRA BRANKOVIĆ - MLADA LIKOVNA UMETNICA


U Kreativnoj kući u Gračanici nedavno su izložene slike mlade likovne umetnice Aleksandre Branković. Aleksandra je završila Akademiju likovnih umetnosti u Zvečanu, a njene slike nikog ko ih pogleda ne ostavljaju ravnodušnim.

Cela vest...


ODBOJKAŠKI TURNIR ZA DEVOJČICE


U organizaciji NVO "Sportsko društvo za telesno vaspitanje" i OK "Vidovdan" iz Donje Gušterice, u sportskoj hali osnovne škole "Kralj Milutin" u Gračanici odigran je odbojkaški turnir za devojčice.

Cela vest...


KULTURNO UMETNIČKO DRUŠTVO “PASJANKA”


Kroz narodnu igru i pesmu mladi u Pasjanu kod Gnjilana upoznaju običaje i kulturu svog naroda. Tradicija se nastavlja i čuva, pesma se ori, 'oro se vije. Na inicijativu mesnog odbora sela Pasjane, kulturno-umetničko društvo „Pasjanka“ osnovano je 1966. godine. 50 godina rada, učešće na brojnim manifestacijama, smene generacija mladih ljubitelja folklora i još mnoge pojedinosti čine ovo društvo jačim i vrednijim.

 

Cela vest...


ŠKOLA ZA MUZIČKO USAVRŠAVANJE U MITROVICI


Mnogo je talentovanih pevača na Kosovu ali im nedostaje muzičko obrazovanje, sada su dobili priliku da unaprede svoj talenat. Škola za muzičko usavršavanje, “Sve Moje Zvezde” osnovana je februara ove godine, sa ciljem da polaznicima, pored razvoja vokalnih sposobnosti, pruži i elementarnu muzičku edukaciju.

 

Cela vest...


RADOVAN ANTIĆ PRIPREMA PRVU SAMOSTALNU IZLOŽBU


Crtanje mu je na početku bilo hobi, ali je odlučio da svoj talenat razvije i unapredi rad. Sada je učesnik likovnih kolonija i zarađuje od svojih dela.

 

 

Cela vest...


"Revizor" u Gračanici


U Domu kulture u Gračanici premijerno je odigrana predstava Revizor. Ekipa Narodnog pozorišta se potrudila da za publiku pripremi nešto novo i drugačije. 

 

Cela vest...


Valentine's Day


Ljubav koja počiva na plemenitim motivima, traje večno i čini nas lepim i u stvarnosti.

 

Cela vest...


TROLOVI STIŽU U SVETSKE BIOSKOPE…


Popularni trolovi bili su hit devedesetih, a sada studio "DreamWorks" priprema crtani film u kom su oni glavni likovi! Glasove pozajmljuju Džastin Timberlejk, Gven Stefani, Ana Kendrik, Kunal Najar, Rasel Brend i drugi. 

 

 

Cela vest...


LEO, DRŽIMO TI PALČEVE!


Leonardo di Kaprio osvojio je nagradu za najboljeg glumca za film "Povratnik" na svečanoj ceremoniji dodele nagrada udruženja glumaca. "Večiti gubitnik Oskara" je na sinoćnjoj dodeli "pobedio" Majkla Fasbendera, Edija Redmejna, Džonija Depa i Brajana Krenstona koji su bili nominovani u istoj kategoriji.

Cela vest...


GALAKSIJA, DOMAĆI RAČUNAR KOJI MORATE UPOZNATI


Jedan od neobičnijih proizvoda nekadašnje Juge bio je ovaj "sklopi ga sam" PC, koji je za svoje vreme bio moćan i moderan računar. 

Cela vest...


< Prev 1 2 328 29 3032 33 34 Next >