< Prev 1 2 327 28 2932 33 34 Next >

KONCERT MUZIČKE ŠKOLE “STEVAN MOKRANJAC“


U prostorijama Muzičke škole “Stevan Mokranjac“ u Lapljem selu održan je koncert klasične muzike pod simboličnim i lepim nazivom „Muzika spaja“. Radi se o koncertu studenata violine pod vođstvom profesora Vladimira Koha. Koncert je organizovala „Mlada aktivna Gračanica“, organizacija koja se bavi edukacijom i neformalnim obrazovanjem mladih, humanitarnim akcijama, a ovoga puta oni su pokušali da uvedu mlade u svet klasične muzike.

Cela vest...


ULEPŠAJMO GRAČANICU - AKCIJA ČIŠĆENJA


Nevladina organizacija „Omladina napred“ (ON) u saradnji sa opštinom Gračanica pokrenula je akciju uređenja i ulepšavanja Gračanice. Ovo neće biti jedina akcija koja se pokreće u cilju čišćenja i ulepšavanja životne sredine, ali je ovoga puta povod bio pozorišni festival „Joakim Vujić“ koji se ove godine održava u Gračanici. Upravo iz tog razloga, ova akcija dobila je naziv „Joakim dolazi - Ulepšajmo Gračanicu“. Mnogo mladih ljudi učeštvovalo je u ovoj akciji, kako predstavnici nevladinih organizacija, tako i učenici i studenti. Nakon samog početka akcije, učešće u uređenju uzeli su i glumci, koji će igrati u predstavama na ovom festivalu.

Cela vest...


MLADI ODLUČUJU O BUDUĆNOSTI


Platforma “Kaži u gnezdu“ ili “Fole n'fole” osnovana je da bi omogućila mladima da putem panel diskusija i javnih debata iznesu svoje probleme, kao i moguće predloge za rešavanje istih. Odnosi se na sve mlade na Kosovu. Ovaj projekat je implementiran od strane vršnjačkih edukatora PEN-a, IFES-a i USAID-a. Jedna od ovakvih debata održana je u Gračanici u hotelu 'Gračanica', a tema je bila „Doprinos mladih u opštinskoj politici“. Učešće na debati uzeli su mladi, među kojima su mnogi studenti, kao i članovi i predstavnici nevladinih organizacija.

Cela vest...


NEDELJA CRVENOG KRSTA U MITROVICI


   “Svuda za svakog” ovogodišnji je slogan nedelje Crvenog krsta, koja se tradicionalno obeležava i u Severnoj Mitrovici. Nedelja Crvenog krsta tradicionalno se u svetu, različitim aktivnostima, obeležava od 8. do 15. maja. Ove godine se Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca opredelila za temu “Everywhere for everyone - Svuda za svakog” sa ciljem da ukaže na univerzalno prisustvo i uticaj koji Crveni krst ima i omogućava ljudima svih nacionalnosti da iskoriste svoje pravo u lokalnim okolnostima.

Cela vest...


KUD “MLADOST” - DESET GODINA USPEŠNOG RADA


   Povodom deset godina postojanja, članovi kulturno-umetničkog društva “Mladost” iz Gotovuše, održali su koncert u prepunoj sali Doma kulture “Sveti Sava” u Štrpcu. Interesovanje za ovaj koncert je bilo zaista veliko, pa s toga i ne čudi veliki broj gledalaca koji su sa oduševljenjem pratili sve ono što su mladi folkloraši pripremili za njih. Pored grupe zadužene za igru, tu je bila i pevačka grupa.

Cela vest...


ODBOJKAŠKI KLUB “PARTIZAN” LIPLJAN


Odbojkaški klub ‘Partizan’ iz Lipljana u toku prethodne sezone nizao je i uspehe i poraze. Ono što je sigurno jeste da su svuda bili prisutni i da su odigrali veliki broj utakmica.

Cela vest...


LIKOVNA UMETNOST U GRAČANICI


Kreativna kuća u Gračanici u poslednje vreme vrlo često nam putem izložbi i sličnih događaja prezentuje dela i ostvarenja mladih umetnika, a tu su i drugi događaji za koje se pobrinula ova organizacija.

Cela vest...


KIK BOKS “028” MITROVICA


Kik boks klub “028” u Mitrovici idealno je mesto za sve mlade ljude koji bi da se bave ovim sportom, rekreativno ili takmičarski. Kik boks klub “028” zvanično sa radom je počeo 10. septembra 2014. godine.

Cela vest...


"LJUBAV (NE TREBA DA) BOLI"


Posle Mitrovice, Leposavića i Zvečana, predstava ,,Ljubav (ne treba da) boli” izvedena je i u Domu kulture ,,Sveti Sava” u Štrpcu. Veliko interesovanje za umetnošću, pozorištem i kulturnim dešavanjima u Štrpcu, učinili su da izvođenje ove predstave liči na svojevrstan umetnički praznik.

Cela vest...


“MORAVA SE U PESMU ULIVA”


Kulturno-sportska manifestacija “Morava se u pesmu uliva” okupila je ove godine u Ranilugu brojna kulturno-umetnička društva i sportiste u gotovo svim disciplinama. Kada su 2000. godine, po prvi put organizovali ovaj događaj, Rade Ristić, Branislav Zdravković, Vojislav Nojić, Živko Stanković, Ivica Tasić i Zoran Ristić, imali su na umu promociju kulture i sporta u svom kraju. Međutim, iz godine u godinu ova manifestacija se širila, pa je ove godine izazvala veliko interesovanje učesnika i gledalaca.

Cela vest...


< Prev 1 2 327 28 2932 33 34 Next >