< Prev 1 2 327 28 2931 32 33 Next >

MLADI ODLUČUJU O BUDUĆNOSTI


Platforma “Kaži u gnezdu“ ili “Fole n'fole” osnovana je da bi omogućila mladima da putem panel diskusija i javnih debata iznesu svoje probleme, kao i moguće predloge za rešavanje istih. Odnosi se na sve mlade na Kosovu. Ovaj projekat je implementiran od strane vršnjačkih edukatora PEN-a, IFES-a i USAID-a. Jedna od ovakvih debata održana je u Gračanici u hotelu 'Gračanica', a tema je bila „Doprinos mladih u opštinskoj politici“. Učešće na debati uzeli su mladi, među kojima su mnogi studenti, kao i članovi i predstavnici nevladinih organizacija.

Cela vest...


NEDELJA CRVENOG KRSTA U MITROVICI


   “Svuda za svakog” ovogodišnji je slogan nedelje Crvenog krsta, koja se tradicionalno obeležava i u Severnoj Mitrovici. Nedelja Crvenog krsta tradicionalno se u svetu, različitim aktivnostima, obeležava od 8. do 15. maja. Ove godine se Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca opredelila za temu “Everywhere for everyone - Svuda za svakog” sa ciljem da ukaže na univerzalno prisustvo i uticaj koji Crveni krst ima i omogućava ljudima svih nacionalnosti da iskoriste svoje pravo u lokalnim okolnostima.

Cela vest...


KUD “MLADOST” - DESET GODINA USPEŠNOG RADA


   Povodom deset godina postojanja, članovi kulturno-umetničkog društva “Mladost” iz Gotovuše, održali su koncert u prepunoj sali Doma kulture “Sveti Sava” u Štrpcu. Interesovanje za ovaj koncert je bilo zaista veliko, pa s toga i ne čudi veliki broj gledalaca koji su sa oduševljenjem pratili sve ono što su mladi folkloraši pripremili za njih. Pored grupe zadužene za igru, tu je bila i pevačka grupa.

Cela vest...


ODBOJKAŠKI KLUB “PARTIZAN” LIPLJAN


Odbojkaški klub ‘Partizan’ iz Lipljana u toku prethodne sezone nizao je i uspehe i poraze. Ono što je sigurno jeste da su svuda bili prisutni i da su odigrali veliki broj utakmica.

Cela vest...


LIKOVNA UMETNOST U GRAČANICI


Kreativna kuća u Gračanici u poslednje vreme vrlo često nam putem izložbi i sličnih događaja prezentuje dela i ostvarenja mladih umetnika, a tu su i drugi događaji za koje se pobrinula ova organizacija.

Cela vest...


KIK BOKS “028” MITROVICA


Kik boks klub “028” u Mitrovici idealno je mesto za sve mlade ljude koji bi da se bave ovim sportom, rekreativno ili takmičarski. Kik boks klub “028” zvanično sa radom je počeo 10. septembra 2014. godine.

Cela vest...


"LJUBAV (NE TREBA DA) BOLI"


Posle Mitrovice, Leposavića i Zvečana, predstava ,,Ljubav (ne treba da) boli” izvedena je i u Domu kulture ,,Sveti Sava” u Štrpcu. Veliko interesovanje za umetnošću, pozorištem i kulturnim dešavanjima u Štrpcu, učinili su da izvođenje ove predstave liči na svojevrstan umetnički praznik.

Cela vest...


“MORAVA SE U PESMU ULIVA”


Kulturno-sportska manifestacija “Morava se u pesmu uliva” okupila je ove godine u Ranilugu brojna kulturno-umetnička društva i sportiste u gotovo svim disciplinama. Kada su 2000. godine, po prvi put organizovali ovaj događaj, Rade Ristić, Branislav Zdravković, Vojislav Nojić, Živko Stanković, Ivica Tasić i Zoran Ristić, imali su na umu promociju kulture i sporta u svom kraju. Međutim, iz godine u godinu ova manifestacija se širila, pa je ove godine izazvala veliko interesovanje učesnika i gledalaca.

Cela vest...


ALEKSANDRA BRANKOVIĆ - MLADA LIKOVNA UMETNICA


U Kreativnoj kući u Gračanici nedavno su izložene slike mlade likovne umetnice Aleksandre Branković. Aleksandra je završila Akademiju likovnih umetnosti u Zvečanu, a njene slike nikog ko ih pogleda ne ostavljaju ravnodušnim.

Cela vest...


ODBOJKAŠKI TURNIR ZA DEVOJČICE


U organizaciji NVO "Sportsko društvo za telesno vaspitanje" i OK "Vidovdan" iz Donje Gušterice, u sportskoj hali osnovne škole "Kralj Milutin" u Gračanici odigran je odbojkaški turnir za devojčice.

Cela vest...


< Prev 1 2 327 28 2931 32 33 Next >