Najnovije Vesti

 1. „ĐURĐEVAK“ – PROSLAVA GODIŠNJICE

  Da su deca ukras sveta još jednom smo mogli da se uverimo na manifestaciji koju svake godine u maju mesecu priprema Predškolska ustanova za vaspitanje i obrazovanje „Đurđevak“ u Gračanici.

 2. DRUGI MEMORIJALNI TURNIR U ŠAHU ,,STOJADIN DAVIDOVIĆ - PINKO”

       Protekle nedelje je u prostorijama Doma kulture ,,Sveti Sava” u Štrpcu, održan drugi memorijalni turnir u šahu, pod nazivom ,,Stojadin Davidović – Pinko”. Turnir je održan u organizaciji šahovskog kluba ,,Mita Staletović – Tesla”, a pravo na učešće imali su učenici osnovnih i srednjih škola, kao i studenti do 22 godine starosti. 

 3. MOTO - KROS KLUB ,,BREZOVICA“

       Strast za motociklizam i adrenalinom koji oni pružaju, želja za lepotama prirode i uživanje u istim, osvajanje novih, nepoznatih krajeva i ciljeva, ali i sve prednosti dobrog i korisnog druženja u ambijentu kakav samo priroda pruža  - sve su ovo prednosti i lepote u kojima uživaju članovi moto – kros kluba ,,Brezovica“, ali i svi ljubitelji brdske i planinske vožnje. 

 4. „ISPECI PA RECI DECI“

       Teatar Geto već godinama priprema predstave za decu i mlade. Mnogo zanimljivih predstava poteklo je iz ovog pozorišta. Neke od njih učestvovale su na festivalima i bile predstavljene publici i u drugim mestima i gradovima, a nedavno je u izvođenju glumaca ovog teatra proizašao i jedan zanimljiv TV projekat. 

 5. PLESOM DO ZDRAVLJA I RADOSTI

       U čast začetnika moderne igre Žana Žorža Novera, svetska plesna alijansa u okviru Međunarodnog pozorišnog instituta pri UNESCO-u, pokrenula je 1982. proslavljanje Svetskog dana igre, koji se širom sveta, različitim manifestacijama, obeležava 29. aprila.

Me Shume