Najnovije Vesti

 1. „RADOSNICA“ RADUJE I MLAĐE I STARIJE

       Ono što danas u medijima najviše nedostaje svakako je dečji program i emisije za decu, kako na radiju, tako i na televiziji. Upravo je to bio jedan od razloga da se pokrene serijal emisija posvećenih deci i o deci, pod nazivom „Radosnica“. Autor emisija je novinar Ivan Miljković, a nedavno je pokrenuta druga sezona serijala od sedam dvadesetominutnih epizoda ove emisije za decu. 

 2. ŠKOLA SKIJANJA „GOLIJA“

       Ljubitelje zimskih sportova, naročito one najmlađe, početkom godine obradovale su snežne padavine, iskoristili su priliku i uživali u zimskim čarolijama, naučili da skijaju, ali i da se druže.

 3. ALEKSANDRA VASIĆ OBOŽAVA VIOLINU

       Talenat za muziku pokazala je u najranijem detinjstvu, da voli pesmu bilo je jasno, upornost, jaka volja i želja za ostvarenjem dečijeg sna doveli su je, najpre do muzičkog takmičenja “Moja prva šansa” na RTK2, a zatim i do popularnih “Pinkovih zvezdica”. 

 4. MIHAJLO GAVRILOVIĆ O MUZICI I SLIKARSTVU

      Braća Gavrilović Mihajlo i Miljan iz Kmetovca javnosti na Kosovu poznati su po izvrsnom izvođenju izvornih pesama. Njihovo učešće na mnogobrojnim nastupima obeležili su gromoglasni aplauzi i oduševljenje publike, koja će biti u prilici da ih dalje sluša jer oni ostaju dosledni svom izboru, a muzika je talenat koji usavršavaju u muzičkoj školi u Stanišoru. Sviraju na klaviru, a ponekad otpevaju i pesme nekog drugog žanra, divno ih je slušati.

 5. IMER MUŠKOLJAJ: POBOLJŠANJA U MEDIJIMA ZAVISE OD NAS

       Slobodna reč, pravo građana na punu i blagovremenu informisanost uz puno poštovanje kodeksa, predstavlja osnov na kojem deluje Savet za štampu Kosova. Imer Muškoljaj, kolumnista i aktivista civilnog društva, iskusni novinar, analitičar, predsednik je borda Saveta štampe Kosova. Između ostalog, Imer se zalaže za to da mediji budu objektivni, da ne govore govorom mržnje i da u medijama svi budu podjednako zastupljeni, ali kako smatra, sa pojavom velikog broja elektronskih medija i medija koji nemaju odgovornost, vrlo često dolazi do situacije da se pišu i neistine, a da se ne zna ko stoji iza toga. 

Me Shume