Lajmet e Fundit

 1. ANIBAR 2017

  Më 14 gusht në Pejë u hap festivali i shumëpritur Anibar. Festivali Ndërkombëtar i Filmit të Animuar ‘Anibar’, për çdo vit këtij qyteti i sjell ngjarje kulturore, artistike, filma dhe shumë vizitorë. Për një javë të plotë, vizitorët e shumtë po argëtohen duke u njohur me animacionin, filmografinë, artin, arkitekturën dhe shumë fusha të tjera interesante. Të gjitha këto aktivitete po fillojnë në orën 10 dhe zgjasin deri në orën 22 në mbrëmje.

 2. “HeForShe” NE DOKUFEST

  Fakti që festivali i njohur “Dokufest” është shumë dimensional, vërtetohet edhe me organizimin e shumë diskutimeve dhe paneleve të ndryshme. Përveç prezantimit të filmave të shumtë, Dokufest nxit vazhdimisht debate interesante.

 3. FALE PRIFEST SOVRAN NDRECAJ DO TE STUDIOJ REGJINE NE SFA

  Në edicionin e kaluar të PriFest u kumtua lajmi se “PriFest – Prishtina International Film Festival” dhe “Sarajevo Film Academy - SFA” kanë arritur një marrëveshje për bashkëpunim. Si rezultat i saj, ditë më parë përfundoi edhe përzgjedhja e studentit të parë nga Kosova që është pranuar në këtë akademi dhe ka fituar bursën e plotë për studime tre vjeçare Bachelor në Sarajevo Film Academy.

 4. NXENESIT E KOSOVES KTHEHEN ME FITORE NGA OLIMPIADA NDERKOMBETARE E MATEMATIKES NE BRAZIL

  Kosova edhe njëherë u radhit në podiumin e fituesve në Rio të Brazilit. Kësaj radhe fitoret u shënuan në Olimpiadën Ndërkombëtare të Matematikës në Brazil.

 5. “PARKU I TE MARTUARVE”

  Komuna e Prishtinës ka nisur një projekt, i cili do të dëshmoj dashurinë e përjetshme mes çifteve

Me Shume