< Prev 1 2 3 436 37 38 Next >

MBAHET KONFERENCA E DIZAJNIT GRAFIK 'REDO'


Vigan Hoxha, koordinator i konferencës së dizajnit grafik REDO, foli për edicionin e shtatë të këtij aktiviteti. Hoxha tregoi, se mbi 300 studentë dhe profesionistë nga mbarë bota e kanë vizituar Prishtinën për REDO.

më shumë...


FILLON FESTIVALI NDERKOMBETAR I FILMIT “HYJNESHA NE FRON”


Përmes një shënimi jubilar dhe një ceremonie festive, në praninë e shumë mysafirëve dhe dhjetëra krijuesve të filmit, të shtunën në mbrëmje, në stacionin e trenave në Fushë Kosovë, përkatësisht në “Hotel Hyjnesha”, i hapi portat e kinemasë edicioni i dhjetë i Festivalit Ndërkombëtar të Filmit “Hyjnesha në Fron” (Hn’F)

më shumë...


NE SUHAREKE NDERTOHET HIPODROMI I PARE NE KOSOVE


Kuajt ndër vite i kanë shërbyer njeriut si mjet transporti por, me kalimin e kohës qëllimi i përdorimit të tyre ka ndryshuar dukshëm.

më shumë...


HAPET EKSPOZITA ‘E SHKUARA: E ARDHMJA E SE TASHMES’


Artan Draçini, piktor dhe grafist nga Shkodra, ka hapur ekspozitën personale në Galerinë e Ministrisë së Kulturës të titulluar "E shkuara: e ardhmja e së tashmes".

më shumë...


“LET’S DANCE” MBLEDH MBI 23 MIJE EURO PER NENAT DHE FEMIJET


Aktiviteti për mbledhjen e fondeve “Të vallëzojmë për nënat dhe fëmijët” – Let’s Dance, që u mbajt për të tretën herë me radhë ka dëshmuar se lëvizja e bamirësisë që nisi në vitin 2015 tashmë është shndërruar në një nga traditat më të bukura në kryeqytet.

më shumë...


UNITED THROUGH MUSIC


Më datë 27 shtator 2017 Komandanti i KFOR-it, Gjeneral Major Giovanni Fungo, i priti në ambientet e Radio KFOR përfaqësuesit e Shkollës së Muzikës “Prenk Jakova” nga Prishtina dhe “Stevan Mokranjac” nga Graçanica. Kjo vizitë u organizua pas mbajtjes me sukses të koncertit të përbashkët bamirës të këtyre dy shkollave “Të Bashkuar përmes Muzikës” (United Through Music) i cili u mbajt në muajin korrik.

më shumë...


“ROMA VERISTAS” HAP KONKURSIN PER KOMUNITETET RAE


   Ditë më parë programi “Roma Veristas” a hapi konkursin për pranimin e përfituesve të këtij programi për vitin shkollor 2017-2018. Me këtë program përfitojnë pjesëtarët e komuniteteve rom, ashkalinj dhe egjiptian. Programi ka për qëllim përkrahjen akademike të studentëve që vijnë nga këto komunitete.

më shumë...


MBAHET FESTIVALI PER FEMIJE “FLUTURAT 2017”


Në kopshtin e Kino Lumbardhit në Prizren, të hënën në mbrëmje u mbajt festivali i këngës për fëmijë “Fluturat 2017”.

më shumë...


PERFUNDON ‘YLBERI I PRISHTINES’


Për të pesëmbëdhjetin vit me radhë u përmbyll me sukses Festivali Ndërkombëtar i Fëmijëve “Ylberi i Prishtinës”.

më shumë...


TAKIMET BJESHKATARE “GERMIA 2017”


Bjeshkataria është padyshim një aktivitet jashtëzakonisht i mirë dhe i shëndetshëm i cili na mundëson largimin nga teknologjia, rrjetet sociale, stresi dhe përditshmëria.

më shumë...


< Prev 1 2 3 436 37 38 Next >