< Prev 1 2 336 37 38 Next >

BLERON CAKA E FITON KONKURSIN NDERKOMBETAR TE FOTOGRAFISE – PREFOTO


Fotografi nga Kosova, Bleron Caka, e ka fituar konkursin ndërkombëtar të fotografisë, PreFoto.

më shumë...


KOSOVA PRANOHET NE SEE CINEMA NETWORK


Kosova sapo iu bashkangjit rrjetit më të madh të fondeve të filmit në Ballkan, SEE Cinema Network.

më shumë...


HAPET THIRRJA PER SKENEN E VOGEL TE TEATRIT KOMBETAR TE KOSOVES


Teatri Kombëtar i Kosovës në kuadër të politikave të tij kulturore për zhvillimin e skenës teatrore në Kosovë ka vendosur që të zhvillojë një program të veçantë nëpërmes të së cilit do të ofrojë mundësi për artistët e lirë të realizojnë idetë dhe konceptet e tyre artistike.

më shumë...


UTA IA DHURON MUZEUT TE GJILANIT KAZMEN ME TE CILEN U NGJIT NE EVEREST DHE MANASLU


Uta Ibrahimi është femra e parë që është ngjitur në dy maje të larta brenda një viti. Uta është ngjitur në majën Everest – 8848 metra mbi nivelin e detit, në muajin maj të këtij viti si dhe në muajin shtator ajo ka shënuar ngjitjen e dytë, atë në majën e Manasolus, 8160 metra e lartë.

më shumë...


FESTIVALI I TEATROVE TE KOSOVES


Me një ceremoni madhështore, në Ferizaj më 21 tetor filloi Festivali i Teatrove të Kosovës i cili po mbahet për të 47-tën herë me radhë.

më shumë...


“MINI MARATONA HUMANITARE- VRAPO BABADIMER” – EDICIONI II


Iniciativa tashmë tradicionale, maratona humanitare e fund vitit "Vrapo me Babadimra- kontribuo për familjet në nevojë" edhe këtë vit organizohet nga OJQ "Projekti 5Cent". Qëllimi kryesor i kësaj iniciative është rritja e donacioneve për t’i ndihmuar familjet e varfra në Kosovë me rastin e festave të fund vitit.

më shumë...


“KREJT KA PAK II: N’DOREN TONE”


Nga data 12 deri më 15 tetor, në Termokiss u organizua aktiviteti “Krejt Ka Pak II: n’dorën tonë”. Bëhet fjalë për një sërë aktivitetesh të natyrave të ndryshme të cilat si qëllim kanë punën në grup dhe koordinimin.

më shumë...


NE TATRIN KOMBETAR TE KOSOVES U PREZANTUA SHFAQJA “STILL LIFE” NGA ANGJELIN PRELJOCAJ


Si çdo herë tjetër, kur në folenë e artit (TKK) jepet ndonjë shfaqje e baletit, interesimi ishte i madh. Megjithëse kësaj radhe nuk performuan balerinët nga Kosova, por u dha shfaqja “Still Life”, e regjisorit me prejardhje shqiptare me famë botërore, Angjelin Preljocaj, ajo e cila e mbushi sallën e Teatrit Kombëtar në Prishtinë.

më shumë...


FEMIJET DHE TE RINJTE ME SINDROMIN DOWN PRODHOJNE XHEM NGA MJEDRAT


Nga 900 persona me ‘Sindromin Down’, që sipas shifrave zyrtare jetojnë në Kosovë, vetëm 5 prej tyre janë të punësuar. Që të pestit janë të punësuar vetëm në institucione private. Shoqata “Down Sindrom Kosova”, së fundmi ua ka mundësuar këtyre personave që brenda kësaj organizate të prodhojnë dhe paketojnë xhem nga mjedrat.

më shumë...


MBAHET KONFERENCA E DIZAJNIT GRAFIK 'REDO'


Vigan Hoxha, koordinator i konferencës së dizajnit grafik REDO, foli për edicionin e shtatë të këtij aktiviteti. Hoxha tregoi, se mbi 300 studentë dhe profesionistë nga mbarë bota e kanë vizituar Prishtinën për REDO.

më shumë...


< Prev 1 2 336 37 38 Next >