< Prev 1 2 3 4 535 36 37 Next >

KAMPI “DIZAJNI DHE NATYRA” BASHKON RININE NE GERMI


Ditë më parë në Prishtinë, saktësisht në parkun “Gërmia” u mbajt kampi “Dizajni dhe Natyra”. Në këtë kamp ishin përfshirë 40 të rinj nga e mbarë Kosova, të cilët qëndruan në Qendrën Rekreative të Gërmisë. Këta të rinj, përmes aktiviteteve të ndryshme socializuese dhe edukative zhvilluan projekte të punës vullnetare të cilat do t’i implementojnë në komunat e tyre.

më shumë...


ANIBAR PLOT ARGETIM DHE INOVACIONE


Festivali Ndërkombëtar i Filmit të Animuar Anibar 2017, në edicionin e tij të tetë këtë vit solli shumë argëtim dhe inovacione për të rinjtë. Vizitorët e shumtë çdo ditë morën pjesë në aktivitetet të cilat u organizuan vazhdimisht në Pejë

më shumë...


ME 22 GUSHT NISI “AMERICAN FILM WEEK IN GJAKOVA”


Parku Kulturor ‘Ali Podrimja’ në Gjakovë do të mirëpresë “American Film Week in Gjakova”.

më shumë...


ANIBAR 2017


Më 14 gusht në Pejë u hap festivali i shumëpritur Anibar. Festivali Ndërkombëtar i Filmit të Animuar ‘Anibar’, për çdo vit këtij qyteti i sjell ngjarje kulturore, artistike, filma dhe shumë vizitorë. Për një javë të plotë, vizitorët e shumtë po argëtohen duke u njohur me animacionin, filmografinë, artin, arkitekturën dhe shumë fusha të tjera interesante. Të gjitha këto aktivitete po fillojnë në orën 10 dhe zgjasin deri në orën 22 në mbrëmje.

më shumë...


“HeForShe” NE DOKUFEST


Fakti që festivali i njohur “Dokufest” është shumë dimensional, vërtetohet edhe me organizimin e shumë diskutimeve dhe paneleve të ndryshme. Përveç prezantimit të filmave të shumtë, Dokufest nxit vazhdimisht debate interesante.

më shumë...


FALE PRIFEST SOVRAN NDRECAJ DO TE STUDIOJ REGJINE NE SFA


Në edicionin e kaluar të PriFest u kumtua lajmi se “PriFest – Prishtina International Film Festival” dhe “Sarajevo Film Academy - SFA” kanë arritur një marrëveshje për bashkëpunim. Si rezultat i saj, ditë më parë përfundoi edhe përzgjedhja e studentit të parë nga Kosova që është pranuar në këtë akademi dhe ka fituar bursën e plotë për studime tre vjeçare Bachelor në Sarajevo Film Academy.

më shumë...


NXENESIT E KOSOVES KTHEHEN ME FITORE NGA OLIMPIADA NDERKOMBETARE E MATEMATIKES NE BRAZIL


Kosova edhe njëherë u radhit në podiumin e fituesve në Rio të Brazilit. Kësaj radhe fitoret u shënuan në Olimpiadën Ndërkombëtare të Matematikës në Brazil.

më shumë...


“PARKU I TE MARTUARVE”


Komuna e Prishtinës ka nisur një projekt, i cili do të dëshmoj dashurinë e përjetshme mes çifteve

më shumë...


MBAHET FESTIVALI POETIKO-LETRAR


Në kuadër të organizimeve të ndryshme në vendin tinë, të enjtën më 28 korrik në Prishtinë u mbajt festivali poetiko-letrat “Promenadë mërgimtare 2017”. Ky festival u mbajt në Bibliotekën Kombëtare “Pjetër Bogdani” në Prishtinë, mbështetur nga Ministria e Diasporës. Motoja e festivalit ishte “Ti je pjesë e atdheut”.

më shumë...


#LEXOKUDO


Organizata ETEA vjen edhe me një tjetër kampanjë në vendin tonë. Kësaj radhe kjo organizatë joqeveritare, realizoj kampanjën #LexoKudo. “Qëllimi i kësaj kampanje është promovimi i leximit në hapësira publike dhe gjatë kohës së pritjes, njëkohësisht promovimi i rëndësisë së leximit përmes mesazheve motivuese nga lexuesit pjesëmarrës në këtë kampanjë”, thekson Drenushë Morina nga organizata ETEA.

më shumë...


< Prev 1 2 3 4 535 36 37 Next >