< Prev 1 2 335 36 37 38 39 Next >

Shënohet 3 Dhjetor -i


Për ta shënuar Ditën Ndërkombëtare të Personave me Aftësi të Kufizuar, Qendra Burimore për Mësim dhe Këshillim “Përparimi” në Prishtinë, më 3 dhjetor organizoi një program të mbushur me aktivitete kulturore.
Fëmijët e Qendrave Burimore, të Prishtinës “Përparimi”, Pejës “Xheladin Deda” dhe Prizrenit “Nëna Terezë” dhe “Lef Nosi” ofruan pjesë teatrale, recitime, këngë dhe vallëzim. 

më shumë...


BISEDIME TË NIVELIT TË LARTË TË KFOR-it NË SHQIPËRI


Komandanti i KFOR-it, Gjenerali Guglielmo Luigi Miglietta, ka zhvilluar bisedime të nivelit të lartë me zëvendësministrin e Punëve të Brendshme, z.Ilirjan Mustafaraj dhe shefin e Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë, Gjeneral Major Jeronim Bazo.Gjenerali Miglietta dhe Gjenerali Bazo diskutuan për zhvillimet e fundit në situatën aktuale të sigurisë në Kosovë. 

më shumë...


TAKIMI I COMKFOR-it ME AMBASADORIN E AUSTRISË NË KOSOVË


Komandanti i KFOR-it, gjeneralmajor Guglielmo Luigi Miglietta, u takua në Shtabin e Përgjithshëm të NATO KFOR-it në Prishtinë, Kosovafilm, me posa të emëruarin, ambasadorin e Republikës Federale të Austrisë në Kosovë, Shkëlqesinë e Tij zt. Gernot Pfandler.
Temat kryesore që u diskutuan gjatë këtij takimi ishin situata e përgjithshme e sigurisë në Kosovë dhe fluksi i migrimit në Ballkan. 

më shumë...


KOMANDANTI I KFOR-IT TAKOI KRYETARIN E LEPOSAVICIT


Prishtinë, 30 tetor 2015. Komandanti i KFOR-it, gjeneralmajor Guglielmo Luigi Miglietta u takua sot me Kryetarin e Leposavicit, zt. Dragan Jablanovic. Gjenerali Miglietta dhe zt. Jablanovic kanë diskutuar në lidhje me situatën e tanishme në Kosovë me theks të veçantë për veriun e Kosovës.
Kryetari shprehu falenderimin e tij KOM KFOR-it dhe mirënjohje për qëndrim të paanshëm dhe efektiv të KFOR-it për mbajtjen e ambientit të qetë dhe të sigurtë si dhe lirinë e lëvizjes për të gjithë njerëzit. Zt. Jablanovic theksoi gjithashtu se KFOR-i është njëri ndër institucionet më të besueshme në Kosovë. 

 

më shumë...


KOMANDANTI I KFOR-IT MIRËPRITI PRESIDENTIN E AUSTRISË


Prishtinë, 28 tetor 2015. Komandanti i KFOR-it Gjeneral Major Guglielmo Luigi Miglietta mirëpriti sot Presidentin e Austrisë, Z Heinz Fischer, në shtabin qendror të NATOs, KFOR, në kampin “Film City”.
Gjenerali Miglietta dhe President Fischer diskutuan mbi zhvillimet e fundit të situatës aktuale të sigurisë dhe politike në Kosovë.
Gjeneral Miglietta theksoi rëndësinë e rolit të KFOR-it për të kontribuar, si reagues i tretë, për të mbështetur Policinë e Kosovës, EULEX-in dhe të gjitha organizatat vendore dhe ndërkombëtare. 

 

 

më shumë...


Shpërblehet Shkolla e Mesme e Lartë “Dardania“-Hani i Elezit


Shkolla e Mesme e Lartë “Dardania“-Hani i Elezit është një ndër shkollat e shumta që ishte pjesë e rubrikës – Shkolla e Muajit, në revistën For You.
Në shenjë falënderimi për bashkëpunimin, stafi i kësaj reviste ka përgatitur një dhuratë modeste, por shumë domethënëse (artikulli për shkollën). Dhurata në fjalë iu dha drejtorit të kësaj shkolle zotëri Ziber Xhoni dhe stafit të shkollës. 

më shumë...


Festivali Ndërkombëtar i Këngës për Fëmijë


Për të gjashtën herë me radhë Prishtina mblodhi këngëtarë të rinj nga vendi dhe më gjerë.
Nën ritmin e zërave të bukur të fëmijëve të shtunën më 24 tetor, në “Sheshin 21” u mbajt Festivali Ndërkombëtar i Këngës për Fëmijë “Prishtina Kids Fest”.

 

 

më shumë...


Java Ndërkombëtare e Shkopit të Bardhë


Sot, në Prishtinë “Java Ndërkombëtare e Shkopit të Bardhë” u hap me Promovimin e legjislacionit kundër korrupsionit në Braille. Lidhur me diskutimin e arsimimit dhe vetëdijësimit të të verbërve për përpjekje kundër korrupsionit në panel diskutuan përfaqësues të Shoqatës së të verbërve të Kosovës, Agjencisë Kundër-Korrupsion, të Zyrës për Bashkëpunim Zviceran në Kosovë dhe UNDP-së. 

më shumë...


Prishtina feston Ditët e Rinisë


30 Shtator - Tri sheshet kryesore të Prishtinës “Ibrahim Rugova”, “Nëna Terezë” dhe “Zahir Pajaziti”, do të jenë sot hapësira ku të rinjtë do të zhvillojnë aktivitete për nder të “Ditët e Rinisë 2015”.
Nën organizim të Drejtorisë për Kulturë, Rini dhe Sport të Komunës së Prishtinës, do të organizohen sot koncerte të ndryshme, lojëra, shpërndarje të materialeve dhe broshurave si dhe disa aktivitete të tjera.
 

më shumë...


NGA PRODHUESI I EKSPLOZIVËVE E DERI TE DHURUESI I ÇMIMIT MË TË RËNDËSISHËM NË BOTË


Alfred Nobel nga Suedia u pasurua në shekullin e XIX si inovator dhe prodhues. Në vend se t’ia kalonte pasurinë pasardhësve të tij, ai vendosi të themelonte një fondacion. Deri më sot, ky fondacion për çdo vit ndan Çmimin Nobel për figura madhore nga bota e shkencës dhe çështjet aktuale.
“Jam krenar që jamë Pashtun-ja e parë, gruaja e parë pakistaneze dhe personi më i ri që merr këtë çmim. Jam shumë e sigurt se jam laureatja e parë e Çmimit Nobel e cila ende grindet me vëllezërit e saj të vegjël”.

më shumë...


< Prev 1 2 335 36 37 38 39 Next >