< Prev 1 2 334 35 36 37 38 Next >

KOMANDANTI I KFOR-IT TAKOI KRYETARIN E LEPOSAVICIT


Prishtinë, 30 tetor 2015. Komandanti i KFOR-it, gjeneralmajor Guglielmo Luigi Miglietta u takua sot me Kryetarin e Leposavicit, zt. Dragan Jablanovic. Gjenerali Miglietta dhe zt. Jablanovic kanë diskutuar në lidhje me situatën e tanishme në Kosovë me theks të veçantë për veriun e Kosovës.
Kryetari shprehu falenderimin e tij KOM KFOR-it dhe mirënjohje për qëndrim të paanshëm dhe efektiv të KFOR-it për mbajtjen e ambientit të qetë dhe të sigurtë si dhe lirinë e lëvizjes për të gjithë njerëzit. Zt. Jablanovic theksoi gjithashtu se KFOR-i është njëri ndër institucionet më të besueshme në Kosovë. 

 

më shumë...


KOMANDANTI I KFOR-IT MIRËPRITI PRESIDENTIN E AUSTRISË


Prishtinë, 28 tetor 2015. Komandanti i KFOR-it Gjeneral Major Guglielmo Luigi Miglietta mirëpriti sot Presidentin e Austrisë, Z Heinz Fischer, në shtabin qendror të NATOs, KFOR, në kampin “Film City”.
Gjenerali Miglietta dhe President Fischer diskutuan mbi zhvillimet e fundit të situatës aktuale të sigurisë dhe politike në Kosovë.
Gjeneral Miglietta theksoi rëndësinë e rolit të KFOR-it për të kontribuar, si reagues i tretë, për të mbështetur Policinë e Kosovës, EULEX-in dhe të gjitha organizatat vendore dhe ndërkombëtare. 

 

 

më shumë...


Shpërblehet Shkolla e Mesme e Lartë “Dardania“-Hani i Elezit


Shkolla e Mesme e Lartë “Dardania“-Hani i Elezit është një ndër shkollat e shumta që ishte pjesë e rubrikës – Shkolla e Muajit, në revistën For You.
Në shenjë falënderimi për bashkëpunimin, stafi i kësaj reviste ka përgatitur një dhuratë modeste, por shumë domethënëse (artikulli për shkollën). Dhurata në fjalë iu dha drejtorit të kësaj shkolle zotëri Ziber Xhoni dhe stafit të shkollës. 

më shumë...


Festivali Ndërkombëtar i Këngës për Fëmijë


Për të gjashtën herë me radhë Prishtina mblodhi këngëtarë të rinj nga vendi dhe më gjerë.
Nën ritmin e zërave të bukur të fëmijëve të shtunën më 24 tetor, në “Sheshin 21” u mbajt Festivali Ndërkombëtar i Këngës për Fëmijë “Prishtina Kids Fest”.

 

 

më shumë...


Java Ndërkombëtare e Shkopit të Bardhë


Sot, në Prishtinë “Java Ndërkombëtare e Shkopit të Bardhë” u hap me Promovimin e legjislacionit kundër korrupsionit në Braille. Lidhur me diskutimin e arsimimit dhe vetëdijësimit të të verbërve për përpjekje kundër korrupsionit në panel diskutuan përfaqësues të Shoqatës së të verbërve të Kosovës, Agjencisë Kundër-Korrupsion, të Zyrës për Bashkëpunim Zviceran në Kosovë dhe UNDP-së. 

më shumë...


Prishtina feston Ditët e Rinisë


30 Shtator - Tri sheshet kryesore të Prishtinës “Ibrahim Rugova”, “Nëna Terezë” dhe “Zahir Pajaziti”, do të jenë sot hapësira ku të rinjtë do të zhvillojnë aktivitete për nder të “Ditët e Rinisë 2015”.
Nën organizim të Drejtorisë për Kulturë, Rini dhe Sport të Komunës së Prishtinës, do të organizohen sot koncerte të ndryshme, lojëra, shpërndarje të materialeve dhe broshurave si dhe disa aktivitete të tjera.
 

më shumë...


NGA PRODHUESI I EKSPLOZIVËVE E DERI TE DHURUESI I ÇMIMIT MË TË RËNDËSISHËM NË BOTË


Alfred Nobel nga Suedia u pasurua në shekullin e XIX si inovator dhe prodhues. Në vend se t’ia kalonte pasurinë pasardhësve të tij, ai vendosi të themelonte një fondacion. Deri më sot, ky fondacion për çdo vit ndan Çmimin Nobel për figura madhore nga bota e shkencës dhe çështjet aktuale.
“Jam krenar që jamë Pashtun-ja e parë, gruaja e parë pakistaneze dhe personi më i ri që merr këtë çmim. Jam shumë e sigurt se jam laureatja e parë e Çmimit Nobel e cila ende grindet me vëllezërit e saj të vegjël”.

më shumë...


GODITJE NË SHENJË


Harkëtaria është një nga sportet me të cilat Kosova synon të garojë në lojërat të ardhshme Olimpike. Sportistët që merren me këtë sport duhet të kenë shumë përqendrim, saktësi dhe disiplinë.
Agron Mala është krenar me talentin e sportistëve të tij të rinj: “Të dy djemtë kanë një gjuajtje mjaft të mirë”, thotë ai dhe duke e bërë këtë, ai është i përqendruar në pjesën e pajisjeve të tyre sportive, të cilat nuk përbëhen as nga topi e as nga pushka sportive

më shumë...


Karnevali: paradë argëtimi që marshon nëpër qytet


Fasching, Fastnacht, apo karneval – ishte prap ajo kohë kur për disa ditë: miliona njerëz të veshur në tërë botën festuan kulmimin e “sezonës së pestë”. Do t’ju njoftojmë me zakone të popullarizuara dhe shumë aspekte tjera të saj.
Festimi i karnevalit është traditë e shumë vendeve në tokë. Zakonet e sotme i kanë rrënjët në besimin krishter. Më parë njerëzit kanë agjëruar për gjashtë javë para Pashkëve kur ata festonin zhurmshëm me paradë, kostume të ngjyrave të ndryshme dhe muzikë.

më shumë...


Ripërdorimi: Shndërrimi i gjërave të vjetra në të reja


Ripërdorimi është në trend dhe gjatë viteve të fundit është bërë më i rëndësishëm.
Por çfarë është saktësisht ripërdorimi? Të gjithë padyshim kanë dëgjuar për riciklimin, që nënkupton gjëra të vjetra, të përdorura, të hedhura – me fjalë të tjera – mbeturina – ku shumica e të cilave përbëhen nga plastika, letra ose materiale të tjera, të cilat mblidhen dhe rifuten në ciklin e prodhimit.

më shumë...


< Prev 1 2 334 35 36 37 38 Next >