< Prev 1 2 3 436 37 38 Next >

“KREJT KA PAK II: N’DOREN TONE”


Nga data 12 deri më 15 tetor, në Termokiss u organizua aktiviteti “Krejt Ka Pak II: n’dorën tonë”. Bëhet fjalë për një sërë aktivitetesh të natyrave të ndryshme të cilat si qëllim kanë punën në grup dhe koordinimin.

më shumë...


NE TATRIN KOMBETAR TE KOSOVES U PREZANTUA SHFAQJA “STILL LIFE” NGA ANGJELIN PRELJOCAJ


Si çdo herë tjetër, kur në folenë e artit (TKK) jepet ndonjë shfaqje e baletit, interesimi ishte i madh. Megjithëse kësaj radhe nuk performuan balerinët nga Kosova, por u dha shfaqja “Still Life”, e regjisorit me prejardhje shqiptare me famë botërore, Angjelin Preljocaj, ajo e cila e mbushi sallën e Teatrit Kombëtar në Prishtinë.

më shumë...


FEMIJET DHE TE RINJTE ME SINDROMIN DOWN PRODHOJNE XHEM NGA MJEDRAT


Nga 900 persona me ‘Sindromin Down’, që sipas shifrave zyrtare jetojnë në Kosovë, vetëm 5 prej tyre janë të punësuar. Që të pestit janë të punësuar vetëm në institucione private. Shoqata “Down Sindrom Kosova”, së fundmi ua ka mundësuar këtyre personave që brenda kësaj organizate të prodhojnë dhe paketojnë xhem nga mjedrat.

më shumë...


MBAHET KONFERENCA E DIZAJNIT GRAFIK 'REDO'


Vigan Hoxha, koordinator i konferencës së dizajnit grafik REDO, foli për edicionin e shtatë të këtij aktiviteti. Hoxha tregoi, se mbi 300 studentë dhe profesionistë nga mbarë bota e kanë vizituar Prishtinën për REDO.

më shumë...


FILLON FESTIVALI NDERKOMBETAR I FILMIT “HYJNESHA NE FRON”


Përmes një shënimi jubilar dhe një ceremonie festive, në praninë e shumë mysafirëve dhe dhjetëra krijuesve të filmit, të shtunën në mbrëmje, në stacionin e trenave në Fushë Kosovë, përkatësisht në “Hotel Hyjnesha”, i hapi portat e kinemasë edicioni i dhjetë i Festivalit Ndërkombëtar të Filmit “Hyjnesha në Fron” (Hn’F)

më shumë...


NE SUHAREKE NDERTOHET HIPODROMI I PARE NE KOSOVE


Kuajt ndër vite i kanë shërbyer njeriut si mjet transporti por, me kalimin e kohës qëllimi i përdorimit të tyre ka ndryshuar dukshëm.

më shumë...


HAPET EKSPOZITA ‘E SHKUARA: E ARDHMJA E SE TASHMES’


Artan Draçini, piktor dhe grafist nga Shkodra, ka hapur ekspozitën personale në Galerinë e Ministrisë së Kulturës të titulluar "E shkuara: e ardhmja e së tashmes".

më shumë...


“LET’S DANCE” MBLEDH MBI 23 MIJE EURO PER NENAT DHE FEMIJET


Aktiviteti për mbledhjen e fondeve “Të vallëzojmë për nënat dhe fëmijët” – Let’s Dance, që u mbajt për të tretën herë me radhë ka dëshmuar se lëvizja e bamirësisë që nisi në vitin 2015 tashmë është shndërruar në një nga traditat më të bukura në kryeqytet.

më shumë...


UNITED THROUGH MUSIC


Më datë 27 shtator 2017 Komandanti i KFOR-it, Gjeneral Major Giovanni Fungo, i priti në ambientet e Radio KFOR përfaqësuesit e Shkollës së Muzikës “Prenk Jakova” nga Prishtina dhe “Stevan Mokranjac” nga Graçanica. Kjo vizitë u organizua pas mbajtjes me sukses të koncertit të përbashkët bamirës të këtyre dy shkollave “Të Bashkuar përmes Muzikës” (United Through Music) i cili u mbajt në muajin korrik.

më shumë...


“ROMA VERISTAS” HAP KONKURSIN PER KOMUNITETET RAE


   Ditë më parë programi “Roma Veristas” a hapi konkursin për pranimin e përfituesve të këtij programi për vitin shkollor 2017-2018. Me këtë program përfitojnë pjesëtarët e komuniteteve rom, ashkalinj dhe egjiptian. Programi ka për qëllim përkrahjen akademike të studentëve që vijnë nga këto komunitete.

më shumë...


< Prev 1 2 3 436 37 38 Next >