Gjetjet e kota e të dobishme nga Interneti

06.02.15 14:52


S’ka çka s’ka në Internet. Ne bëmë një kërkim për ju.

Interneti. Një cikërrimë prej vetëm 1.053.778.388 faqeve të Internetit, të cilat presin që të zbulohen nga ju. Shifra nuk është mjaft e kapshme për ju? Atëherë po përpiqem pak më ndryshe: po të ishit në gjendje që t’i shfletonit 41244 syresh në ditë, do të arrinit të shfletonit fondin aktual brenda vetëm 70 viteve. 

E pra, nëse ende nuk e keni të qartë, ky është momenti kur e kuptoni se një gjë e tillë është e pamundur. Për këtë arsye ne i hymë punës që të hulumtojmë mbretërinë e pafund të Internetit, në mënyrë që të nxjerrim nga kjo arkë digjitale diçka që për shumicën prej jush ndoshta është ende e panjohur.

Të kota, të dobishme apo thjesht argëtuese? Vendosni vet:

www.igtfy.com

A ju tingëllon e njohur kjo situatë? Të qetë dhe në disponim të mirë jeni duke i lexuar lajmet më të reja në Facebook apo duke lundruar me rehati në forumin tuaj të preferuar dhe papritmas disponimi i mirë ju avullohet në flakët e një pyetjeje, të cilës, të gjithë e dinë se ju nuk mund t’i përgjigjeni, por që gjithsesi ua parashtrojnë. Apo edhe më keq: Dikush “bombardon” pauzën tuaj më se të merituar me një pyetje, të cilën para tij tashmë e kanë parashtruar edhe së paku 1.000 të tjerë, prej të cilëve së paku 999 persona do të kishin mundur ta përdornin google për të gjetur përgjigjen.

Në qoftë se tani jeni duke e tundur kokën fort, atëherë do të duhej që urgjentisht ta përfshini në favoritet tuaja edhe faqen www.igtfy.com(I google that for you). Në këtë faqe, e cila është e ngjashme me google, ju mund të shkruani secilën nga këto pyetje në rubrikën e kërkimit. Si rezultat do t’ju gjenerohet një link, të cilin ju thjesht mund t‘ia dërgoni si përgjigje parashtruesit të pyetjes. Kur ky e thërret linkun, atij përmes një animacioni i demonstrohet se si kishte mundur të gjente vet përgjigjen në atë pyetje duke përdorur google. Një udhëzim modest për parashtruesin e pyetjes përmes një luleje, mbi atë se si ai në të ardhmen të mund të arrijë në cak në mënyrë të pavarur.

 

www.donothingfor2minutes.com

Të stresuar? Jo domosdo! Thjesht bëni një pauzë. Dhe në qoftë se për shkak të obligimeve të shumta nuk dini më se si duhet të bëhet një pauzë, atëherë ju ndihmon kjo faqe e internetit: www.donothingfor2minutes.com

www.howsecureismypassword.net

Siguria në Internet është një çështje për të cilën njerëzit janë duke u vetëdijësuar gjithnjë e më shumë. Që nga rasti i Edward Snowden-it askush më nuk mund ta përdorë me ndërgjegje të qetë një fjalëkalim të thjeshtë. Megjithatë, tundimi për të bërë të njëjtin gabim mbetet i madh. Të jemi të sinqertë: kush ka dëshirë të mbajë në mend një mori shkronjash, numrash e shenjash të komplikuara, vetëm për t’ia hedhur një sy Facebook-ut. Rrjedhimisht, krijimi i fjalëkalimeve të sigurta pra është një detyrë jo e pëlqyer, për të cilën mund t’ju nevojitet pak motivim. 

 

Në faqen www.howsecureismypassword.netmund të gjeni një vegël të thjeshtë dhe të kapshme, e cila mund ta vlerësojë sigurinë e fjalëkalimit tuaj. Ajo përllogarit kohën që do t’i nevojitej një kompjuteri të zakonshëm për ta thyer zinxhirin tuaj sekret të shenjave. Kjo faqe ju shtyn që të gjeni fjalëkalime, të cilat u bëjnë ballë hakerëve për miliona vite, por që njëkohësisht mund t’i mbani lehtë në mend. Provojeni njëherë.

Një truk i mirë është që t‘i kombinoni numrat dhe inicialet me shkronja të mëdha dhe të vogla që janë të rëndësishme për ju si dhe shenjat e ndryshme që do ti vendosni të përziera ndërmjet numrave e shkronjave. Për shembull Tarek Berisha, një 17 vjeçar, i cili bart numrin 11 në fanellën e tij të futbollit, mund të krijojë fjalëkalimin: “T1b;11:7rEk“.
Lajmet e Fundit

 1. 10 IKONAT E MODES DHE TRENDET QE ATO I KANE BERE TE FAMSHME

     Gjersa industria e modës vazhdon që çdo sezonë të prezantojë stile të reja, ajo nuk do të ishte ku është sot pa ndihmën e ikonave më me ndikim të modës. Në ditët e sotme, njerëzit me famë janë në gjendje të nxjerrin foto të veshjeve të tyre dhe të ndajnë ato në mediet sociale me miqtë, familjet dhe adhuruesit e tyre. Megjithatë, shumë nga gratë që kanë shpikur këto stile të veçanta nuk kanë patur ndikim të njëjtë, prandaj fakti që ato edhe sot e kësaj dite konsiderohen si ikona të modës, na bën neve të ndalemi dhe të themi se ato e kanë ditur ato saktësisht se çfarë po bënin! Edhe pse të famshmet e ditëve të sotme kritikohen për atë që veshin në qilimin e kuq, në dyqanin e gjërave ushqimore dhe në një darkë, ky nuk ishte rasti për brezat e mëparshëm të yjeve.

 2. HALIME DHE ERZEN BEQIRI DY YJE NE NGRITJE TE XHUDOS

     Të jesh i pari në një aktivitet krahas famës dhe mirënjohjeve bart me vete edhe përgjegjësi. Kjo pasi që suksesi i arritur vetvetiu na bën edhe model për të tjerët dhe sidomos gjeneratat e reja. I tillë është rasti i kampiones Majlinda Kelmendi, pasi që ajo sot është një shembull për qindra të rinj e të reja anekënd Kosovës të cilët kanë filluar të ushtrojnë xhudo. I tillë është edhe rasti i Halime dhe Erzen Beqirit nga fshati Akrashticë në Komunën e Vushtrrisë.

 3. MBAHET ME SUKSES TURNEU I PARE NDERKOMBETARE I BASKETBOLLIT PER FEMRA NE KOSOVE

      Dje në orën 16:00 në Pallatin e Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë filloi turneu i parë ndërkombëtarë i basketbollit për femra në Kosovë. Në këtë turne morën pjesë katër skuadra: “Probet Prishtina” e cila është nikoqire dhe organizatore e këtij turneu, “Tirana” nga Tirana, “Nikshiq” nga Mali i Zi dhe “Rilski Sportist” nga Bullgaria.

     Në lidhje me këtë turne trajneri i skudrës nga Prishtina, Fidan Shatri theksoi se kjo është hera e parë që mbahet një turne i tillë në Kosovë dhe shumë i mirëseardhur dhe se për këtë organizim janë meritor klubi i tij së bashku me Federatën e Basketbollit të Kosovës si dhe Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit. Edhe kapitenia e skuadrës nikoqire, Ermelinda Shatri, u shpreh e kënaqur për organizimin e këtij turneu pasi që sipas saj është një mundësi e mirë për të parë se si qëndrojnë ato në krahasim me skuadrat nga vendet e rajonit.

 4. TE JESH I MENCUR ESHTE NE MODE

  “Kurrë nuk kam bërë asgjë aksidentalisht dhe asnjë nga shpikjet e mia nuk erdhën aksidentalisht, ato të gjitha ishin rezultat i punës.” Thomas A. Edison

 5. GJENERAL MAJOR SALVATORE CUOCI -

  Kur e takojmë një gjeneral ushtrie, zakonisht nuk mund të shmangim ndjenjën e respektit më të thellë. Fundja, grada e tyre është tregues i qartë i punës dhe arritjes së tyre. Për këtë arsye, është e lehtë të harrohet se përpara se të jenë gjeneral, ata janë qenie njerëzore që kanë familje dhe ndjenja. Duke pasur këtë parasysh, Revista For You pati nderin dhe kënaqësinë që të takonte gjeneral major Salvatore CUOCI, Komandantin e 22-të të KFOR-it, dhe të zhvillonte një intervistë me të. Nëse dëshironi që të dini se si ishte fëmijëria e tij dhe se cilat janë disa prej tipareve të tij personale, ne ju ftojmë që të lexoni intervistën ne vijim.

Me Shume