Muzikë nga e gjithë bota

22.01.15 13:34


Kujt i pëlqen të dëgjoj radio, do të dashurohet në këtë faqe të internetit. Fjala është për www.internet-radio.com. Aty, adhuruesit e muzikës mund të gjejnë gjithçka që ua don zemra, duke filluar nga muzika country, deri tek klasikja, nga bluzi e deri tek bollivudi, por edhe drejtimet si ‘drum’ dhe ‘bass’, ‘jungle’ e madje edhe muzikë greke. 

 

Koncepti i faqes “internet-radio.com” është po aq i thjeshtë sa edhe gjenial. Kjo faqe ua ofron radio-stacioneve nga e gjithë bota mundësinë për ta vënë vegzën (linkun) e stacionit dhe faqes së tyre të internetit në “internet-radio.com”. Përparësia e kësaj është që dëgjuesit, në njërën anë, kanë qasje në stacione të shumta dhe të ndryshme, e në anën tjetër, radio stacionet bëhen më të njohura.

Një situatë klasike e përfitimit të dyanshëm. Kërkimi në “internet-radio.com” është shumë i thjeshtë. Shfrytëzuesi ose e kërkon drejtpërdrejt stacionin e tij të preferuar, në rast se vegëza e tij ekziston në “internet-radio.com”, ose hulumton sipas zhanrit, nëse stacioni nuk paraqet ndonjë preferencë të veçantë. Mundësia e tretë, të cilën e ofron faqja, është kërkimi i artistëve apo i këngëve të caktuara.

Thjeshtë shënohet preferenca në fushën e kërkimit dhe faqja menjëherë ofron të gjitha stacionet, ku kënga apo këngëtari i kërkuar aktualisht është duke u emituar. Në këtë ueb-faqe gjendet edhe vet Radio K4, stacioni i misionit të KFOR-it.

Radio personale?

Mirëpo shfrytëzuesi në rrjet nuk është vetëm konsumator, ngase çdonjëri mund të ambientohet dhe p.sh. të hap një radio-program personal. Ky funksion mundësohet gjithashtu nga “internet-radio.com”.

Vetë faqja ofron po ashtu udhëzime dhe ndërmjetëson me dituri bazë për të menaxhuar një stacion radiofonik të internetit. Për pyetje të mëtutjeshme të interesuarit mund të gjejnë gjithmonë përgjigje kompetente në forumin e bashkëngjitur të ueb-faqes.

Përveç kësaj, faqja, jo edhe pa interes të vetin, ofron me qira kapacitete të caktuara të serverit. Parakusht për krijimin e radiostacionit personal është ose emetimi i muzikës pa licencë të detyruar ose i muzikës së licencuar. Kjo duhet siguruar para se të fillohet me punë. Por pastaj administrimi i radiostacionit personal bëhet shumë i lehtë.

Lehtësim jashtëzakonisht të madh të punës paraqet funksioni i ashtuquajtur Auto DJ. Gjithmonë kur administratori nuk gjendet drejtpërdrejt në rrjet, softueri i përzgjedh këngët nga data-baza personale dhe i emiton ato.  Pra, kush ka dëshirë të provoj, jo vetëm një radiostacion por mijëra të tjerë, apo kush është i interesuar të menaxhoj vetë një të tillë, le të vizitoj faqen “www.internet-radio.com”.
Lajmet e Fundit

 1. “HARDH FEST - 2018”

      “Me pamje kah vneshtat” ishte motoja e festivalit tashmë tradicional “Hardh Fest” në Rahovec. Drejtor artistik i këtij festivali, z.Gardalin Shtavica, theksoi se edicioni i sivjetmë u mbajt nga 7 deri më 9 shtator. Gjatë këtij edicioni të “Hardh Fest” janë mbajtur aktivitete të shumta duke filluar me hapjen zyrtare të vjeljes së rrushit për të vazhduar me shpalljen e verëtarit më të mirë, ekspozitën “Hardh Expo” të organizuar nga Nahit Veseli, garat në vjeljen dhe shtrydhjen e rrushit për 3 ditë rresht. Ky edicion pati edhe disa risi si: “Hardh Kids” gjegjësisht aktivitetet për fëmijë, “Hardh Treni” ose udhëtimi me tren nga qyteti deri në Konak, “Hardh Bike” ose vizitat e vreshtave me biçikleta. Më pas u organizua edhe një paradë e mekanizmave bujqësore, nga më të vjetrat e deri te ato më të rejat, nga qendra e qytetit deri ne konak. Në ditën e tretë të festivalit u mbajt ora poetike te muzeu i qytetit dhe në konak u shpall mbretëresha e rrushit.

 2. KOLONIA ARTISTIKE E ARTISTEVE TE RINJ NE FERIZAJ

       Në Galerinë e Arteve në Ferizaj është hapur ekspozita e pikturave “Koloni e Artit”, si rezultat i punimeve të përfunduara në kuadër të "Javës së KFOR-it". Artistët e rinj nga të gjitha komunitetet në Kosovë, në korrik të këtij viti kanë pasur mundësinë që të shoqërohen dhe të komunikojnë përmes gjuhës universale, gjuhës së artit, dhe si rezultat i kësaj shoqërie ata ekspozuan punimet që i mbaruan përgjatë kësaj kolonie.

 3. DITA E BARAZISE SE FEMRAVE NE BONDSTEEL

  Të shtunen më 25.08.2018 në bazën amerikane Bondsteel u organizua Dita e Barazisë së Femrave. Me këtë rast përmes tregimeve personale të katër panelisteve u theksua rëndësia e barazisë gjinore.

 4. COURTOIS ‘NE GREVE’ NUK PARAQITET PER STERVITJE

  Kur kanë mbetur vetëm edhe dy ditë deri në mbylljen e afatit kalimtar në Ligën Angleze ekipi i Çelsit (Chelsea) është duke u përballur me një krizë të vogël. Kjo sepse, siç raportojnë mediat angleze, pa dhënë asnjë shpjegim dhe pa marrë leje portieri i tyre, Thibaut Courtois, nuk u paraqit për stërvitje.

 5. PER FAT TE KEQ, JO AJO POR ATA SHKUAN NE SHTEPI!

  Për herën e tretë me radhë Kroacia arriti që ta përmbys rezultatin dhe të dalë fituese në këtë botëror. Pas Danimarkës dhe Rusisë kësaj here radhën e pati kombëtarja e Anglisë e cila para se të fillonte ndeshja ishte favorite për shumicën e ekspertëve dhe tifozëve të futbollit.

Me Shume