Lajmet e Fundit

 1. GARA BEST PITCH NE KUADER TE PRIFEST-IT

  Edhe edicioni i 9-të i Festivalit të Filmit “PriFest” do të sjellë mundësinë e veçantë, të garës me projekte filmike në fazën e skenarit e cila titullohet “Best Pitch Competition”.

 2. FESTA E MUZIKES NE QENDER TE PRISHTINES

  Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport në Komunën e Prishtinës bashkë me Ambasadën e Francës dhe Aleancën franceze kanë organizuar më datën 21 qershor Festën e Muzikës.

 3. 30 MIJE MATURANTE I JANE NENSHTRUAR PROVIMIT SHTETEROR TE MATURES

  Më 14 qershor në Kosovë u mbajt pjesa e parë e Provimit të Maturës. Këtij testi i janë nënshtruar rreth 30 mijë maturantë, të cilët i kanë plotësuar kriteret dhe kërkesat për testim.

 4. “FESTA E FILMIT FRANCEZ” NE KINEMANE LUMBARDHI NE PRIZREN

  Fondacioni Lumbardhi në bashkëpunim me Ambasadën Franceze në Prishtinë dhe Insitutin Francez, organizon në Prizren “Festën e Filmit Francez”.

 5. FILLON EDICIONI I NENTE I FESTIVALIT ‘MONOAKT’

  Më 16 qershor është hapur edicioni i nëntë i festivalit dhe kësaj radhe erdhi me shfaqje të shumta nga vende të ndryshme të botës. Festivali i monodramës ‘MonoAkt’ është hapur me shfaqje mysafire ‘Anonimi i Venedikut’. Gjithçka filloi 10 vite më parë kur monodramat “Kronisti i të vrarëve” dhe “Andrra e fundit” arritën suksese të mëdha ndërkombëtare. Çmimin “UNESCO” që fitoi monodrama ”Andrra e Fundit” bëri që në Kosovë të krijohet Festivali i Monodramës MonoAkt.

Me Shume